Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE Valeriu Gheorghiță: Listă de așteptare introdusă în platforma de programare. Vei fi notificat când se eliberează locuri

Publicat

Una dintre noutățile campaniei de vaccinare a fost anunțată marți de medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19: în platforma de programare va fi introdusă o listă de așteptare. Persoanele care se află pe lista de așteptare vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare pe care l-au selectat.

661.062 de persoane s-au vaccinat în România, dintre care peste 230.000 cu ambele doze. Dintre persoanele vaccinate în etapa a doua, 80,9% sunt persoane vulnerabile, iar 19,04% sunt persoane din categoria „esențialilor”.

„Urmează ca din data de 10 februarie să se deschidă posibilitatea de programare în platforma de programare după modalitățile cunoscute pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare unde vor fi distribuite dozele de vaccin de la Astra Zeneca. (…)

Un element important este legat de implementarea facilității listei de așteptare din platforma de programare. Această listă de așteptare va deveni funcțională odată ce numărul centrelor de vaccinare de la nivel național va fi cel prevăzut conform etapei a II-a de vaccinare. De asemenea, vor fi activate, începând cu luna aprilie, toate centrele de vaccinare care vor deservi inclusiv populația generală din etapa a III-a a strategiei de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Cum va funcționa lista de așteptare

„Practic, o persoană, în momentul în care își face cont în platforma de programare, își exprimă opțiunea de a intra în această listă de așteptare. Se selectează un centru de vaccinare pentru care optează să se vaccineze. Persoana va putea vizualiza numărul de persoane care se află în față pe acea listă de așteptare și în momentul în care va fi un loc disponibil, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin SMS și e-mail.

Se rezervă locul în centrul de vaccinare pentru care au optat timp de 24 de ore. În acest interval, persoana optează pentru programarea în centrul respectiv sau refuză această programare, moment în care sistemul de programare notifică următoarele persoane după ce se primește confirmarea sau refuzul programării.

Dacă  de asemenea se vor deschide centre noi și există persoane aflate în lista de așteptare, aplicația va notifica și persoanele din lista de așteptare că se deschid sloturi noi de programare în alte centre care nu erau disponibile până în acel moment și persoanele respective au opțiunea de a ieși din lista de așteptare și de a se programa în acele centre de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, România se află pe locul 3 în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane raportat la suta de mii de locuitori cărora li s-au administrat prima doză de vaccin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax