Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: A doua etapă a festivalului ”Cultură pentru cultură”, la Expoziția Etnografică din Fărău. Concurs și spectacol

Publicat

Cea de-a doua etapă a festivalului-concurs ”Cultură pentru cultură” se desfășoară duminică la Expoziția Etnografică din Fărău.

Organizat de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba, festivalul este cel mai important proiect de cercetare, conservare, promovare și valorificare a patrimoniului cultural imaterial din județ.

Ajuns la ediția a XVII-a, evenimentul aduce împreună comunități din mediul rural pentru a celebra și a menține vii tradițiile și obiceiurile străvechi.


Comunitățile din mediul rural se întrec și prezintă în fața publicului și a membrilor juriului prin intermediul unor soliști și grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști și grupuri instrumentale, obiceiuri tradiționale, reconstituirea interiorului de gospodărie tradițională, dansuri și minorități naționale, gastronomie și meșteșuguri tradiționale.

Festivalul  nu este doar o competiție, ci și o sărbătoare a identității noastre culturale.

Cea de-a doua etapă ”Cultură pentru cultură” se încheie cu un spectacol extraordinar susținut de orchestră și soliștii Ansamblului Folcloric al Județului Alba (Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița și Nicolae Plută, dirijor Alexandru Pal).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate