Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Marșul Unirii de la Alba Iulia. Peste 15.000 de oameni au refăcut atmosfera de acum 100 de ani

Publicat

Ziua de 1 Decembrie a debutat la Alba Iulia cu Marșul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Peste 15.ooo de români din toate colțurile țării, basarabeni, nord-bucovineni, membri ai Diasporei, care au venit cu trenul, pe jos sau cu căruțele, întocmai ca la 1918, s-au întâlnit de la ora 8.00 dimineața în Gara din Alba Iulia, de unde au plecat spre Piața Tricolorului.

Participanții au mers organizat pe străzile principale din Alba Iulia către Cetatea Alba Carolina. Pe tot parcursul marșului mesajul lor a fost unul clar, unirea Basarabiei cu România.

VEZI VIDEO LIVE AICI.

UPDATE: Participanţii au plecat din zona Gării Alba Iulia, scandând “Trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”

Printre participanții la marș, s-au numărat și persoane îmbrăcate îm port tradițional și chiar un bărbat și o femeie care au venit îmbrăcați în daci alături de un câine alb.

Unul dintre cei prezenţi, un bătrân îmbrăcat în haine populare românești, alături de un măgăruș, a declarat că îşi doreşte ca ţară să evolueze cât mai mult, să fie mai multe locuri de muncă şi salariul minim pe economie de 3.000 de lei.

Diaspora a fost și ea reprezentată de către mulți români care lucrează de ani buni în Marea Britanie, Spania, Italia Belgia. Un român care lucrează în Londra, prezent la marş a transmis un mesaj clar: “Unitate pentru Centenar!”

YouTube video

O femeie care lucrează în Belgia le-a transmis tuturor să își iubească țara și speră ca în următoarea 100 de ani România să evoluze și să fie prosperă.

Oamenii au mai  scandat “Jos hotarul de la Prut!”.

Marșul Unirii a refăcut atmosfera de acum 100 de ani. Au fost fluturate steaguri tricolore orizontale, cu denumirea localităților din care vin participanții, bannere care îndemnau la unitate și unire.

În fruntea marșului a fost un banner lung de 20 de metri, cu mesajul ”Uniți Sub Tricolor”.

Oamenii au intonat Imnul Naţional şi cântece patriotice.

Traseul Marșului Unirii s-a întins pe 6 kilometri pe următorul itinerar: Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii.

participanti marsul unirii gara Alba Iulia

În fața gării feroviare din Alba Iulia ajung și cele trei autocare tricolore, care au însoțit Caravana Unirii. Acestea prezintă o expoziție cu 100 de simboluri ale Marii Uniri din 1918, care va putea fi vizitată de către cei prezenți în capitala Unirii pe 1 Decembrie.

Vezi  PROGRAM ZIUA NAŢIONALĂ la Alba Iulia. Lista evenimentelor din 1 şi 2 Decembrie la Festival de România

Vezi şi GHIDUL VIZITATORULUI de 1 DECEMBRIE 2018 la Alba Iulia. Tot ce trebuie să știi: PROGRAM, RESTRICȚII, PARCĂRI, TRANSPORT

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax