Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO Alba Iulia City Race 2019: Aproape 500 de concurenți aleargă pe 5 trasee, dintre care unul pentru copii

Publicat


Aproape 500 de concurenți s-au înscris pentru a alerga sâmbătă, 21 septembrie, la Alba Iulia, la cea de-a V-a ediție a concursului Alba Iulia City Race. Și în acest an startul va fi dat cu tunul, de pe pietonala Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina.  

S-au prezentat la start 131 de concurenți la semimaraton – 21 kilometri, 131 la cros – 10 kilometrim, 49 la crosul popular, 139 la kids race, 27 la family run. Este vorba în totale de 477 de concurenți. 

La startul Alba Iulia City Race 2019, pe lângă atleți români foarte buni, sunt și sportivi din Kenya. În acest an, vor alerga în cetatea Alba Carolina Wycliffe Biwot (câștigător la Zagreb Maraton cu 2.09.55), Hosea Tuei (câștigător Maraton Kessel cu 2.15) și fetele Rebecca Korir (2.29.20 la Amsterdam Maraton) și Ruth Matebo (2.32 la Maraton Marrakech).

Startul pentru cursele de Semimaraton și Cros Star Transmission va fi dat de la ora 10:00, pentru Crosul Popular Star Assembly și Family Run – de la ora 10:15, iar pentru cursa Kids Race – de la ora 14:00.

„Indiferent de cursa la care sunteți înscriși la Alba Iulia City Race, Semimaraton, Cros Star Transmission, Crosul Popular Star Assembly sau Family Run, pregătițivă să parcurgeți patru trasee minunate de-a lungul cărora veți descoperi ”inima” orașului de pe malurile Mureșului, cetatea Alba Carolina – o  nestemată copleșitoare și spectaculoasă, dar și împrejurimile urbei dominate de Vârful Mamut”, au transmis organizatorii. 

5 trasee de alergare, unul pentru copii

Alba Iulia City Race 2019 propune 5 trasee de alergare, din care unul este destinat exclusiv copiilor, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina.

 • Semimaratonul are o lungime de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, fiind singura cursă care ajunge până pe Vârful Mamut.
 • Crosul Star Transmission are 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, primii 5 kilometri și revenirea spre ”start”, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetății, fiind comune cu cele de la semimaraton.
 • Crosul Popular Star Assembly are 5 kilometri și adună aproape 55 de metri diferență pozitivă de nivel, traseul unic și spectaculos desfășurându-se aproape în totalitate în limitele Cetății Alba Carolina.
 • Family Run are 2,7 km kilometri și adună aproape 45 de metri diferență pozitivă de nivel, traseul desfășurându-se în cetatea Alba Carolina.
 • Kids Race (start, ora 14.00) se desfășoară tot în cetate, pe categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani.

Program Alba Iulia City Race 2019

Sâmbătă, 21 septembrie 2019

 • 07:00 – 09:00 – validarea concurenților;
 • 10:00 – Start Semimaraton și Cros Star Transmission;
 • 10:15 – Start Crosul Popular Star Assembly și Family Run;
 • 14:00 – Start Kids Race, cursa copiilor;
 • între 10:30 – 15:00, în zona de start/sosire are loc revitalizarea concurenților;
 • 16:30 – Festivitatea de premiere în zona statuii lui Mihai Viteazul

Duminică, 22 septembrie 2019

Pe parcursul zilei se pot vizita minunata cetate Alba Carolina și orașul Alba Iulia;

Începând cu ora 10:00, antrenament de revenire condus de Radu Milea.

Traficul rutier, sâmbătă, 21 septembrie 2019 (09:00 – 14:00)

Pentru buna desfășurare a competiției vor fi luate o serie de măsuri în cadrul traficului rutier din Alba Iulia, măsuri esențiale pentru protecția participanților dar și a conducătorilor auto.

Străzi blocate:

 • B-dul Transilvaniei (pe sensul de urcare) între intersecția cu B-dul Revoluției și intersecția din fața Catedralei Unității Națiunilor;
 • străzile Mircea Eliade, Ana Aslan și Francesca;

Acces restricționat:

 • str. Crișan, de la intersecția cu strada fostei clădiri a „Proiectărilor” până în parcarea din fața Casei de Cultură a Sindicatelor;
 • B-dul 1 Decembrie între intersecțiile cu str. Vasile Goldiș și Cloșca;
 • B-dul Revoluției între intersecția cu str. Cloșca și intersecția cu B-dul Transilvaniei;
 • str. Fântânele de la intersecția cu B-dul Transilvaniei (sensul de urcare);
 • str. Aurel Iederii (înspre B-dul Transilvaniei);
 • str. Aurel Vlad (înspre B-dul Transilvaniei);

Acces permis:

 • str. Fântânele – B-dul Transilvaniei (sensul de coborâre) – B-dul Revoluției (înspre Lidl);
 • str. Gladiolelor – B-dul Transilvaniei (sensul de coborâre) – B-dul Revoluției (înspre Lidl);


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doliu la ISU Alba. Salvatorii și-au condus, pe ultimul drum, un coleg care a fost în slujba semenilor timp de 23 de ani

Publicat

Momente triste și grele, luni, pentru salvatorii de la ISU Alba. Și-au condus, pe ultimul drum, un coleg care a purtat 23 de ani uniforma de militar, cu cinste și onoare. ”Astăzi ne-am despărțit cu durere în suflet de colegul nostru, plutonier adjutant Nicu Alexandru Oltean. Acesta a fost în slujba semenilor timp de 23 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ritmul lent de mers poate indica risc de îmbătrânire prematură. Studiu

Publicat

Gradul de îmbătrânire ar putea fi stabilit printr-un simplu test. Oamenii de știință au identificat noi conexiuni între ritmul lent al mersului pentru persoanele peste 40 de ani și gradul de îmbătrânire a creierului și chiar a întregului organism. De obicei, medicii folosesc banda de mers pentru a măsura starea generală de sănătate în cazul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii ar putea avea mai multe zile libere. Ce prevede o Directivă europeană

Publicat

Românii vor putea avea zile libere din motive familiale sau în cazuri de forță majoră. O Directivă europeană intrată recent în vigoare se referă la asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată și va trebui transpus și în legislația din România. Prin acest act normativ, se urmărește creșterea gradului de participare pe piața muncii […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Se schimbă regulile pentru utilizarea voucherelor de vacanță. Care va fi valoarea și perioadele în care pot fi folosite

Publicat

Modul de acordare și utilizare a voucherelor de vacanță se schimbă radical. Vor fi introduse vouchere doar pentru perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie, cu o valoare mai mare față de cele din sezon. Bugetarii vor putea alege doar o singură variantă de vouchere, iar firmele care vor accepta vouchere extra-sezon în alte perioade decât cele prevăzute […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate