Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Alegeri în PNL Alba. Mircea Hava și Ion Dumitrel, confruntare deschisă la conferința județeană a partidului

Publicat

Conferința Județeană a PNL Alba a început vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor, în prezența celor câteva sute de delegați care își vor alege noua conducere. 

Mircea Hava și Ion Dumitrel candidează la funcția de președinte al filialei, iar oamenii lor se confruntă și ei pentru aproape fiecare funcție scoasă la bătaie.

Este un moment important pentru membrii de partid, în condițiile în care este pentru prima dată când trebuie să aleagă unul dintre cei doi lideri ai formațiunii.

La conferință și-au anunțat participarea și Ludovic Orban și Florin Cîțu, la rândul lor contracandidați pentru șefia PNL.

UPDATE:

În sală sunt prezenți 403 de delegați cu drept de vot.

Primul care a vorbit a fost primarul din Sebeș, Dorin Nistor. Acesta și-a exprimat deschis opțiunea față de Mircea Hava, pe care l-a numit ”stejar” la umbra căruia au crescut ”stejarii mai tineri”, cum este și el.

”Oare de ce să tăiem rădăcinile sterajului? Să dezbinăm? Oare e mai bine?” i-a întrebat Nistor pe cei din sală. A încheiat asigurându-l pe Mircea Hava că rămâne ”un soldat credincios”.

A urmat un alt primar: Oana Badea de la Aiud.

Aceasta a spus că a fost profund întristată de faptul că ”tandemul” Hava-Dumitrel nu a mai funcționat.

”Dacă aș putea să îi fac să meargă într-un birou și să lase competiția, aș face-o (…) dar nu se va întâmpla și vom fi puși în situația nedorită de a alege între doi oameni care au adus toate victoriile acestui partid. Este îngrozitor…” a spus Badea.

Printre vorbitori (candidați la prim-vicepreședinte) s-au mai regăsit Simion Crețu și Marius Ceteraș.

Orban, primit cu aplauze în sală

În jurul orei 19:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor a sosit și Ludovic Orban, însoțit de senatorul de Alba Sorin Bumb.

Acesta s-a salutat rapid și cu deputatul Florin Roman, aflat afară.

A fost întâmpinat în sală cu aplauze.

Florin Cîțu, prezent la conferință

La ora 19:51 a ajuns și premierul Florin Cîțu. A fost întâmpinat de deputatul Florin Roman și de alți liberali din Alba.

Conferința a fost presărată cu un moment care s-a dorit a fi emoționant, avându-l ca ”actor” principal pe Gheorghe Falcă.

Acesta a ținut un discurs de susținere a lui Mircea Hava, având pe fundal cântecul ”Rugă pentru părinți” al lui Ștefan Hrușcă, pe versurile lui Adrian Păunescu.

Falcă a spus că atât el cât și Mircea Hava au avut ”probleme de sănătate” la Bruxelles.

Rareș Bogdan a ținut și el un discurs în care a îndemnat la unitate organizația județeană și a făcut apel la originile sale de la Ocna Mureș.

Florin Cîțu și Ludovic Orban au vorbit în fața celor prezenți și au ținut două discursuri scurte.

Florin Cîțu a vorbit despre performanța Guvernului pe care îl conduce. Înainte de a lua cuvântul a fost însă ironizat de Mircea Hava, pe tema ajutoarelor stabilite pentru sinistrații din Apuseni: ”6.000 pentru o casă… atenție, nu de euro!” a spus Hava.

La rândul său, Ludovic Orban a spus că l-a apreciat pe Mircea Hava încă de când era la PDL și că a ”pus ochii pe el” din 2012.

Mircea Hava a fost invitat să își prezinte raportul de activitate însă momentul a fost foarte scurt. Acesta nu a mai intrat în documentul pregătit pentru acest moment.

Primarul din Sântimbru și-a manifestat deschis susținerea pentru Mircea Hava și a provocat-o pe Oana Badea, să spună și ea pe cine susține, afirmând că ” a defilat prin fața lui Băsesescu”.

Aceasta a urcat pe scenă și a spus că ”nu am defilat cum ar crede unii”, apoi a declarat că îl susține și ea pe Hava, dar, ”surpriză, la București îl susțin pe Florin Cîțu”.

Primarul din Sântimbru l-a atacat și pe primarul din Blaj, Gheorghe Rotar, despre care a spus că a primit foarte mulți bani de la Consiliul Județean Alba: ”Cu bani poate oricine”.

La rândul său, Rotar a îndemnat la unitate și a făcut un apel către colegii săi să rămână alături ”soldați” ai partidului, pentru a conserva rezultatele bune obținute la nivel național.

Primarul din Zlatna, Silviu Ponoran a spus că se bucură că în sfârșit există o competiție în partid, fără jocuri ascunse și înțelegeri de culise.

Acesta a spus că îl susține pe Ion Dumitrel și pe Ludovic Orban.

Știre în actualizare

Lista candidaților pentru funcții în PNL Alba:

Președinte

DUMITREL ION Președinte

HAVA MIRCEA Președinte

Prim-vicepreședinte

1 CETERAȘ MARIUS NICOLAE Prim-vicepreședinte pentru Strategii politice și comunicare

2 NISTOR DORIN GHEORGHE Prim-vicepreședinte pentru Strategii politice și comunicare

1 BADEA IULIA ADRIANA OANA Prim-vicepreședinte pentru Politici publice

2 CREȚU SIMION Prim-vicepreședinte pentru Politici publice

1 POPA IOAN IANCU Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Strategii și Relații Politice

2 ROTAR GHEORGHE VALENTIN Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Strategii și Relații Politice

1 PODARIU PAVEL GLIGOR Vicepreședinte pentru Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și Purtător de cuvânt

2 PONORAN SILVIU Vicepreședinte pentru Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și Purtător de cuvânt

1 PAȘCA CRISTIAN DAN Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene

1 ALBU CRISTIAN ALEXANDRU Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni

2 ALBU NICOLAE Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni

1 SIMION MARCEL Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța
Cetățeanului

2 TEBAN ADRIAN Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța
Cetățeanului

1 FULEA DUMITRU Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală

2 RUSU TRAIAN Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală

1 HELER SANDU Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport

2 MOCAN MARIA MIRELA Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport

1 VINȚELER SILVIU Vicepreședinte pentru Departamentul pentru Politici în Sănătate

Membru

BĂLĂU TEODORA ADELA

BERINDEI CORNEL

BOGDAN ADRIAN

BREAZ FLAVIUS

COMȘA CĂTĂLIN RĂZVAN

CRIȘAN VASILE DARIUS

DOROFTEI OVIDIU DUMITRU

FLOREA HORAȚIU

FLOREA LIVIU FLORIN

FRATILA ILIE M

FURDUI EUGEN

GHERMAN NICOLAE

HĂPRIAN VISARION

HĂRĂGUȘ SILVIA ALINA

HELER SANDU

JINAR CONSTANTIN

JUCAN ALIN

LOMBREA VASILE

MOCAN MARIA MIRELA

MORAR LUCIAN MIHAI

MUNTEAN EMIL NICOLAE

NICOLA MARIN

PETRUSE MARIN

PETRUȚ BUJOR

PONORAN TUDOR

POPA IOAN IANCU

POPESCU DAN MIHAI

PUIE CRISTIAN DORIN

RĂCUCI CLAUDIU VASILE

SIMEDRU DAN CORIOLAN

SIMINA SERGIU DAN

SIMION MARCEL

TODEA PETRU TIBERIU

TODEA VASILE

TOMA EMIL VASILE

TRIF ALIN

Trezorier și președinte comisie de arbitraj

1 ALBANI – ROCCHETTI SIMONE Trezorier

2 IGNAT ION ALIN DAN Trezorier

1 BERINDEI CORNEL Președinte Comisia de Arbitraj

2 NEGRUȚIU ADRIAN EMIL Președinte Comisia de Arbitraj

3 SIMEDRU DAN CORIOLAN Președinte Comisia de Arbitraj

1 GHIBU RAMONA Președinte Comisia Județeană de Revizie și Cenzor

Vor avea drept de vot 420 de delegați. Dintre aceștia, 168 sunt delegați de drept (membri ai biroului județean, consilieri, primari, viceprimari și parlamentari), iar restul sunt nominalizați de organizațiile locale, în funcție de rezultatele de la alegeri.

Neînțelegerile dintre cele două grupări s-au radicalizat în ultimul an, după alegerile locale, când PNL a pierdut primăria Alba Iulia.

O parte dintre liberali au considerat că vinovat ar fi Mircea Hava care l-a impus pe Voicu Paul drept candidat în detrimentul lui Gabriel Pleșa, în ciuda sondajelor interne care arătau că avea șanse mari să piardă.

De cealaltă parte, gruparea Hava a considerat că Dumitrel nu s-a implicat suficient în campania electorală de la Alba Iulia, alături de Voicu Paul.

Conferința de alegeri a început de la ora 18:00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax