Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării Naționale. Ceremonia de învestire, la Palatul Cotroceni

Publicat

YouTube video

Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale, după demisia lui Vasile Dîncu. La Palatul Cotroceni, luni seara, s-a desfășurat ceremonia depunere a jurământului de învestitură.

Tîlvar, anterior senator PSD, a fost propus pentru a prelua funcția, luni, iar ulterior președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.

”Cred că în acest moment, în situaţia complicată pe care o avem la graniţă, avem nevoie de o persoană ponderată şi cu o puternică viziune europeană, euroatlantică”, a afirmat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

La rândul său, Tîlvăr a spus că Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, va fi prima persoană cu care va discuta. El a precizat că decizia lui Dîncu de a demisiona, a fost una cu „o puternică încărcătură personală” şi a arătat că speră într-o colaborare „foarte bună” cu preşedintele Iohannis, „pentru că este în interesul tuturor”.

Angel Tîlvăr a amintit că România va aloca 2,5% din PIB pentru Apărare. „Pe lângă 2,5 % din PIB (…) vreau să nu uităm că sunt la fel de importanţi pentru noi oamenii implicaţi în ceea ce numim arhitectura de apărare, motiv pentru care, din punct de vedere normativ, vom colabora cu Parlamentul şi vom propune acele norme care să uşureze condiţiile de viaţă şi de muncă pentru cei cărora le datorăm mult”, a adăugat acesta, după propunerea de a fi numit în funcție.

Cine este Angel Tîlvăr

Angel Tîlvăr are 60 de ani. S-a născut la 11 februarie 1962, la Urecheşti, judeţul Vrancea, potrivit cdep.ro. A studiat la Facultatea de Limbi Străine. A urmat cursuri post-universitare la: SNSPA; Colegiul Naţional de Apărare; Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” şi la Institutul Diplomatic Român.

Este doctor în Ştiinţe Umaniste.

Între 1985 şi 2004 a lucrat ca profesor. A deţinut funcţia de vicepreşedinte al Alianţei pentru România. Ulterior, a devenit vicepreşedinte PSD Vrancea. Ales consilier judeţean în anul 2000, reales patru ani mai târziu.

La 17 februarie 2004, a fost validat ca senator de Vrancea din partea Uniunii Naţionale PSD+PUR. A fost secretarul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Între februarie 2006 şi februarie 2008 a făcut parte din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă. Până în februarie 2006, a lucrat în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi. Din martie 2007 până în 2012, a făcut parte din Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occidentale, arată mae.ro.

Ales deputat de Vrancea pentru legislatura 2008-2012, pe listele Alianţei Politice PSD+PC. A făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Din mai 2011, a fost secretarul Comisiei pentru afaceri europene. Din martie 2010 a făcut parte din Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului României.

Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO

În 2012 a obţinut un nou mandat de deputat de Vrancea, din partea PSD. Până în iunie 2014 a făcut parte din Comisia pentru afaceri europene. Până în septembrie 2014 a fost preşedintele Comisiei pentru învăţământ. Din septembrie până în decembrie 2014, a fost preşedintele Comisiei pentru afaceri europene. Membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Între 17 decembrie 2014 şi 4 noiembrie 2015, a fost Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare în Guvernul Victor Ponta IV.

În 2016, a fost reales deputat PSD de Vrancea. A fost vicepreşedinte (martie 2017-februarie 2018) şi preşedinte (din februarie 2018) al Comisiei pentru afaceri europene. Membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, precum şi al Comisiei pentru învăţământ. A fost vicepreşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală. Membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. A ocupat funcţia de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză.

În 2020, a fost ales senator PSD de Vrancea. Din iunie 2022, este preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. Este vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 31.10.2022 at 22:24

    Poate te găsesc şi pe tine cu un plagiat, ca-i pus-o.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax