Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Balul Bobocilor la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Vezi spectacolul și concurenții


Publicat

Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia sărbătorește Balul Bobocilor 2017. În această seară, 12 elevi de clasa a IX-a se întrec pentru titlurile de Miss și Mister 2017. Tema balului din acest an este „Popoare antice”.

Prezentarea concurenților:

 • Perechea 1

Ariana Dreghiciu„Pentru mine liceul este o etapă frumoasă a vieții de adolescent, unde am ocazia să îmi fac mulți prieteni și să mă dezvolt ca persoană iar balul bobocilor este oportunitatea perfectă de a mă face remarcată cu ajutorul talentelor mele, ocazia perfectă de a mă autodepăși. Numele meu este Dreghiciu Ariana, am 15 ani și sunt una dintre boboacele de anul acesta de la liceul de arte „Regina Maria” din Alba Iulia . Consider că participarea la bal este o experiență unică și particip, în primul rând pentru distracție și pentru a mă simți bine, iar dacă aș câștiga acest lucru ar fi un bonus ce m-ar face și mai fericită.”

Cătălin Iancu„Salut, numele meu este Cătă Iancu, dar lumea mă cunoaște și ca Bociasa, Castoru’, și multe altele. Sunt o persoană cu un simț al umorului foarte dezvoltat, și îmi place să văd totul într-un mod ironic. Sunt un adept al culturii MC și a graffiti-ului. Am decis să particip la bal pentru că sunt de părere că e o experiență unică, și o ocazie să cunosc persoane noi.”

 • Perechea 2

Miruna Brad„Salut! Mă cheamă Miruna Brad și sunt din clasa a IX-a B la secția arhitectură. La bal, eu și partenerul meu v-om reprezenta amerindienii. Am decis să particip la bal, deoarece, fiind boboacă mi se pare o experiență interesantă.”

Sebastian Ungureanu„Bună! Sunt Sebastian Ungureanu, am 15 ani, sunt rac, însă în ciuda semnalmentelor zodiacale sunt energic, perseverent, implicat, accept provocările, am un deosebit simț al umorului, sunt sociabil, un delicat prin excelență și un romantic incurabil. Consider că merit titlul de mister boboc pentru aspectul meu exterior, cât mai ales pentru frumusețea mea interioară. Cred cu tărie în valoarea personală și sunt convins că talentul și seriozitatea mea ma vor ajuta să mă autodepășesc. Mi-am dorit întotdeanua că cel puțin pentru o seară să fiu în lumina reflectoarelor și am nevoie de sprijinul vostru pentru ca să pot spune că visul mi s-a împlinit. Motto-ul meu este <Ai câștigat, mergi mai departe, ai pierdut, mergi mai departe!>”

 • Perechea 3

Nicoleta Lucaciu„Bună! Mă numesc Lucaciu Nicoleta , am 15 ani și studiez arhitectura la Liceul de Arte „Regina Maria”. Consider că balul e una dintre cele mai frumoase experiențe din liceu. Vreau să particip pentru a mă distra și a arăta lumii talentul meu , dar și pentru a-mi demonsta că locul meu este pe scenă.”

Andrei Țibre„Mă numesc Andrei Țibre, am 15 ani, sunt o fire energică dar am și momentele mele de seriozitate. Am decis să particip la bal pentru că este o experiență nouă pe care vreau să o încerc. Unul dintre motivele pentru care particip la bal este să câștig și pentru că lucrul acesta să se întâmple am nevoie de ajutorul vostru, dar principalul motiv pentru care particip este mă distrez și să mă simt bine.”

 • Perechea 4

Olivia Sârbu – „Mă numesc Sîrbu Olivia am 15 ani și sunt în 9A , studiez muzica de 5 ani. Am decis să particip la acest bal deoare ce este o experiență unică și amuzantă. Sunt o fire foarte sociabilă și energică. Pasiunea mea este muzica și dansul și sper ca pe viitor să devin profesoară de canto. Indiferent de clasamentul balului îmi voi aduce aminte cu drag de acele momente speciale.”

Alexandru Popa„Mă numesc Popa Alexandru Călin, am 15 ani, sunt o fire glumeață, dar serioasă. Particip la bal pentru că doresc să încerc o experiență nouă, o fac pentru a câștiga, dar mai mult pentru a mă distra.”

 • Perechea 5

Mirela Filimon„Mă numesc Filimon Mirela, am 15 ani și sunt la liceul de arte Regina Maria, secția de arhitectură. Îmi place să desenez și să cânt, iar pentru proba de talente am pregătit ceva senzațional. Eu îmi doresc să particip la bal deoarece atunci când am fost mai mică am participat ca spectator la un bal și de atunci m-am întrebat mereu cum ar fi să mă aflu și eu acolo pe scena cândva. Pare foarte distractiv și acum știu că nu mai este mult până când visul mi se va îndeplini. Aștept cu nerăbdare balul!”

Denis Cristorian„Bună! Mă numesc Cristorian Denis, am 15 ani și studiez artele plastice. Vreau să particip la Balul Bobocilor ca să câștig misterul și să mă distrez alături de ceilalți participanți. Hobby-urile mele sunt muzica și graffiti-ul.”

 • Perechea 6

Cristina Șoaită„Mă numesc Șoaită Cristina, am 15 ani și sunt boboacă la Liceul de Arte in clasa 9B. Am decis să particip la bal deoarece vreau să mă distrez și să cunosc oameni noi.”

Iosif Zayadna„Salut! Mă numesc Zayadna Iosif, prietenii și rudele îmi mai spun Ioji. Sunt un tip foarte calm, tăcut și ambițios când vine vorba de ce îmi place.Văd arta și frumusețea în fiecare om și nu judec pe nimeni indiferent de trecutul lui. Sunt foarte iubitor și vreau să ajut cât mai multe persoane când au nevoie de ceva ce le pot oferii. Sunt foarte rușinos când vine vorba să vorbesc în fața unui public iar balul este oportunitatea perfectă să îmi înving frica de scenă. Am 15 ani și o să încerc să nu mă stresez, ci din contră, să mă distrez cât mai mult pentru că este o experiență unică care trebuie trăită.”

Cititorii Alba24 au participat la un sondaj pentru desemnarea CELEI MAI POPULARE PERECHI de BOBOCI de la LICEUL DE ARTE DIN ALBA IULIA. Mai jos, vă prezentăm rezultatul.

 • Miruna Brad și Sebastian Ungureanu (33%)
   
 • Cristina Șoaită și Iosif Zayadna (31%)
   
 • Nicoleta Lucaciu și Andrei Țibre (13%)
   
 • Olivia Sârbu și Alexandru Popa (10%)
   
 • Ariana Dreghiciu și Cătălin Iancu (9%)
   
 • Mirela Filimon și Denis Cristorian (6%)ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Sfânta Ecaterina, pomenită de credincioși în 25 noiembrie. Semnificațiile religioase ale zilei

Publicat

Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina este pomenită în calendarul creştin ortodox la 25 noiembrie.

Sfânta Ecaterina era din cetatea Alexandria şi provenea dintr-o familie de rang înalt, beneficiind în acest fel de multe privilegii. Era frumoasă şi cultivată: ştia bine limbile greacă şi latină, avea cunoştinţe temeinice de medicină, astronomie şi de oratorie.

A trăit în timpul împăratului Maximian Daia (305-314).

Aflată în faţa acestui împărat, care pentru o vreme a fost în Alexandria, Sfânta Ecaterina a vorbit despre cunoştinţele sale pe care nu le mai ia în seamă, căci a înţeles că sunt deşarte şi nefolositoare, aşa cum însuşi Hristos Dumnezeu spune că va pierde înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa ştiutorilor o va lepăda.

Împăratul s-a mirat de îndrăzneala şi educaţia ei, dar mai ales de frumuseţe nepământeană. I se părea că nu este născută din părinţi muritori, ci o zeiţă din zeii pe care-i cinstea el.

Apărând cu tărie creştinismul, Sfânta Ecaterina a fost pusă în faţa unei adunări de cincizeci de filosofi, însărcinaţi de împărat să o determine să se închine zeilor, o dorinţă fierbinte a împăratului, copleşit de frumuseţea tinerei Ecaterina.

Dar în cursul aprigelor dispute pe care le-au avut cu Sfânta Ecaterina, aceşti cărturari au recunoscut fără putinţă de tăgadă Adevărul pe care ea îl susţinea şi care era însuşi Hristos, după spusele Sale: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, şi pe Tatăl Meu L-aţi fi cunoscut; dar de acum Îl cunoaşteţi pe El şi L-aţi şi văzut”. (Ioan, 14, 6,7)

Pentru acest Adevăr, cei cinzeci de filosofi au îndurat în cele din urmă moarte martirică, împreună cu mulţi alţii care au fost aduşi la credinţa creştină prin înţelepciunea minţii luminate a Sfintei Ecaterina.

Sfânta Ecaterina a primit cununa muceniciei prin tăierea capului, după ce a fost legată pentru a fi zdrobită de fiarele ascuţite a patru roţi prinse pe aceeaşi osie, care însă s-au sfărâmat în bucăţi, rănind de moarte pe cei ce asistau la cumplita privelişte. De aceea, Sfânta Muceniţă Ecaterina este reprezentată în icoane ţinând în mână o roată.

Împărăteasa a plâns văzând felul cum a pătimit Sfânta Ecaterina şi mărturisind pe Mântuitorul Hristos a fost şi ea martirizată.

În aceeaşi perioadă cu martiriul Sfintei Ecaterina au fost chinuiţi şi omorâţi pentru Hristos mai mulţi ostaşi ai împăratului, împreună cu comandantul lor, pe nume Porfirie.

Moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina au fost aflate la sfârşitul secolului al VIII-lea într-o mănăstire din Muntele Sinai zidită de Sfânta Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare.

Astăzi este pomenit și Sfântul Mare Mucenic Mercurie, de neam scitic, care a trăit în timpul împăraţilor Deciu (249-251) şi Valerian (251-260). Când aceştia au declanşat persecuţiile împotriva creştinilor, Sfântul Mercurie făcea parte din legiunea Martenses (a zeului Marte), aflată sub conducerea generalului Saturnin din Armenia Mare.

Sfântul Mercurie s-a făcut cunoscut prin faptele sale de mare curaj, încât împăratul Deciu l-a chemat, i-a oferit multe daruri şi l-a făcut comandant al armatei sale.

După câteva zile, împăratul Deciu, împreună cu toată suita sa, l-a pus să jertfească zeilor drept mulţumire. Atunci, Mercurie a răspuns că nu a câştigat biruinţa cu ajutorul zeilor neputincioşi, ci cu puterea lui Hristos Dumnezeu.

În urma acestei mărturisiri, Mercurie a fost torturat şi în cele din urmă a suferit moarte martirică prin tăierea capului. (sursă: vol. „Vieţile Sfinţilor”)

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trei bărbați ARESTAȚI PREVENTIV pentru trafic internațional de droguri. Cum i-au descoperit procurorii DIICOT Alba Iulia

Publicat

Trei bărbați au fost arestați preventiv, la propunerea DIICOT Alba Iulia, fiind cercetați pentru trafic de droguri.

Cererea a fost de magistrații Tribunalului Alba, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în 48 de ore de la comunicare. 

Aceștia au fost reținuți în urma unor percheziții domiciliare realizate pe teritoriul județului Timișoara.

Se pare că bărbații introduceau droguri din Spania prin intermediul unei firme de curierat, iar unul dintre colete a fost identificat pe raza județului Alba, iar procurorii DIICOT au intrat pe fir. 

Potrivit unui comunicat DIICOT, în cursul lunii noiembrie 2020, în baza unor înțelegeri prestabilite, cei 3 inculpați au introdus în România, prin intermediul unei societăți de transport, un colet expediat de pe teritoriul Spaniei care conținea cantitatea de aproximativ 3 kilograme de cannabis.

La data de 23 noiembrie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 1,9 kilograme de canabis, precum, cântare electronice, pungi destinate comercializării drogurilor și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, cei 3 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea Constituțională dezbate majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor profesorilor

Publicat

p

Curtea Constituțională (CCR) dezbate miercuri sesizarea guvernului depusă împotriva legii prin care PSD a forțat în Parlament majorarea pensiilor cu 40% începând de la 1 septembrie, după Executivul a decis majorarea acestora cu doar 14% din lipsă resurse.

De asemenea, judecătorii CCR vor dezbate și amânarea pentru anul viitor a creșterii salariilor profesorilor: legea prevedea că acestea trebuiau majorate de la 1 septembrie, guvernul a amânat pentru 2021, iar PSD a forțat, de asemenea în Parlament, revenirea la data de 1 septembrie.

Atât modificările la majorarea pensiilor, cât și cele privitoare la salariilor profesorilor au fost operate de guvern prin ordonanța de urgență de rectificare bugetară adoptată în luna august.

Ulterior, în Parlament, prin legea de aprobare a ordonanței de urgență, au fost anulate aceste decizii ale guvernului. Executivul a cerut apoi arbitrajul Curții Constituționale.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Firmele vor putea fi înființare exclusiv online. Proiect lansat de Ministerul Justiției în dezbatere publică

Publicat

Registrul Comerţului se va digitaliza, iar constituirea unor societăţi comerciale se va putea realiza exclusiv online, fără a fi necesară prezenţa fizică în niciuna din etapele de constituire, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Aceste prevederi apar într-un proiect de lege aflat în dezbatere publică.

El a menţionat că societăţile comerciale vor putea fi constituite exclusiv online, pe o procedură simplificată, fără a fi necesară prezenţa fizică în niciuna din etapele procedurii de constituire.

Predoiu a precizat că o persoană care solicită înfiinţarea unei firme nu mai trebuie să obţină diferite avize şi documente de la alte instituţii, acestea urmând să fie colectate de către Registrul Comerţului.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate