Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO Cadouri de Paște pentru veteranii de război din Alba și alte județe, pregătite de MApN la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

În acest an, cu ocazia celebrării Zilei Veteranilor de Război – sărbătorită în data de 29 aprilie – Ministerul Apărării Naționale va trimite fiecărui veteran de război un drapel tricolor și un coș cu produse tradiționale de Paște.

Luni, 26 aprilie, în Sala Unirii din Alba Iulia, spațiu cu o puternică semnificație pentru istoria noastră, are loc primul eveniment al acestui proiect în cadrul căruia vor fi pregătite o parte dintre cadourile care urmează să fie oferite veteranilor domiciliați în 15 județe din centrul și vestul țării.

Primul cadou va fi înmânat veteranului de război Laurean Deac, din Ohaba, care a împlinit în acest an, pe 14 februarie, vârsta de 99 de ani. Sublocotentul în rezervă Laurean Deac a luptat pe frontul din Rusia, ţară în care a stat apoi prizonier timp de patru ani.

A fost încorporat în 1 aprilie 1943, la 22 de ani. După un an de instrucţie, la 1 aprilie 1944 a plecat pe front în Rusia.

La activitatea de la Alba Iulia participă șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieţii Personalului, Marius Bălu, comandantul Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, general-maior Dorin Blaiu, șeful Direcției informare și relații publice a MApN, general de brigadă Constantin Spînu, prefectul județului Alba, Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, marketing manager Jidvei, Ana Necșulescu, inițiatorul proiectului RePatriot, Marius Bostan și alți reprezentanți ai partenerilor civili ai proiectului.

Activitatea face parte dintr-o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război, organizate de către Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

Potrivit organizatorilor, demersul este menit să așeze trecutul și viitorul la locul lor, cu adâncă reverență în fața înaintașilor și cu responsabilitate pentru generațiile de mâine.

În vremuri în care societatea pare să se afle într-o acută lipsă de repere și valori, Ministerul Apărării Naționale alături de partenerii săi se întoarce cu recunoștință către cei care au luptat pentru devenirea noastră, onorându-i așa cum se cuvine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax