Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Ceremonia de deschidere a Festivalului Roman Apulum 2023 de la Alba Iulia. ”Bătălia pentru Dacia”

Publicat

Ceremonia oficială de deschidere a Festivalului Roman Apulum 2023 ”Bătălia pentru Dacia” are loc sâmbătă pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice. 

Imediat după deschidere va avea loc parada războinicilor romani și daci care va pleca de pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice, pe Strada Mihai Viteazul.

Programul zilei de sâmbătă mai cuprinde și o tabăra de ateliere militare și meșteșugărești (Gastronomie antică, Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul) pe Platoul de pe strada Militari, o tabăra romană  (în Curtea Palatului Copiilor) și tabăra dacilor și aliaților lor.

De la ora 12.00 va fi organizat un tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum. Pornirea este de la Muzeul Principia.

Spectacolele de reenactment vin în partea a doua a zilei.

La ora 18.45 vor fi prezentări și demonstrații militare ale trupelor participante, iar la 19.30, participanții vor putea asista la dansuri antice cu Venattrix și Nimfele Daciei.

Tot atunci au loc luptele de gladiatori – Ludus Ursus Nigrus și Ludus Apulensis.

Seara șa 21. 30  are loc parada cu torțe pe Strada Mihai Viteazul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax