Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Concert omagial la Alba Iulia cu ocazia Zilei de 1 Decembrie condus de dirijorul Constantin Grigore

Publicat

Manifestările cultural artistice dedicate Zilei Naționale a României vor culmina, marți seara, cu un concert omagial denumit „Simfonic România 2020”.

Concertul este susținut de Orchestra de Cameră a Județului Alba alături de soliști de renume național și internațional. 

Evenimentul se desfășoara fără public și este transmis live de Alba24.ro.

Printre personalitățile culturale care onorează acest concert se numără și violonista Simina Croitoru și dirijorul Constantin Grigore.

În galeria tinerilor violoniști actuali, Simina Croitoru ocupă un loc important, binemeritat și unanim apreciat. A început studiul la instrument la cinci ani, cu mama ei, profesoara Ioana Croitoru, a lucrat în continuare cu Gabriel Croitoru, la clasa căruia s-a perfecționat în ciclul de licență și master la Universitatea Națională de Muzică București, iar în anul 2020 a obținut titlul de doctor în  muzică.

Pe parcursul anilor, a obținut numeroase premii la competiții naționale și internaționale și a susținut numeroase concerte în compania tuturor orchestrelor filarmonice din țară și a colaborat, în aceeași calitate de solist și alături de orchestre simfonice din străinătate (Austria, Germania, Finlanda, Mexic, Brazilia, China, etc.).

La rândul său, Constantin Grigore a urmat studii în țară, dar și în străinătate la Academia de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia, beneficiind de îndrumarea unor maeștri recunoscuți ai dirijatului. În anul 2017, a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liege, unde a susținut o serie de 7 concerte în Liege (Sala Filarmonicii), Bruxelles (Bozar), Ath, Ottignes și Namur. În prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București.

Mesaje de Ziua României * Mesaje de Ziua Națională * Mesaje de 1 Decembrie 2020 •

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax