Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO/ Klaus Iohannis: Cetățenii vor putea vota și în localitățile care, în 6 decembrie, se vor afla în carantină

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că și în localitățile care în 6 decembrie se vor afla în carantină cetățenii vor putea vota la alegerile parlamentare.

Carantina presupune ca în acea localitate să se renunțe la toate deplasările care pot fi evitate, alegerile nu fac parte din această categorie.

Este foarte bine să știe toată lumea că alegerile se organizează peste tot, inclusiv în localitățile carantinate. Fiecare român are dreptul să meargă și să voteze acolo unde este arondat.

Nu vor exista îngrădiri nici în localitățile carantinate, nici în alte localități”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a dat asigurări că secțiile de votare vor fi bine pregătite.

„Secţiile de votare vor fi pregătite foarte bine în aşa fel încât fiecare român va putea să îşi exercite dreptul la vot neîngrădit, cu respectarea măsurilor, evident, de protecţie.

Ne-am asigurat şi vom verifica foarte atent acest lucru ca fiecare român care doreşte, şi sper să dorească foarte mulţi, care doreşte să voteze, să îşi poată exercita în siguranţă dreptul la vot, repet, în siguranţă.

Secţiile de votare au primit instrucţiuni, vor primi în continuare instrucţiuni foarte precise şi lucrurile vor decurge bine, foarte bine”, a mai afirmat președintele.

Șeful statului nu a precizat și ce vor completa românii aflați în localități carantinate pe declarația pe proprie răspundere, pentru a merge la vot.

Iohannis spune ca se va vaccina

  • Preşedintele Iohannis a spus că se vaccinează public, dacă „ajută cu ceva”
  • El a precizat că este pro vaccinare

Klaus Iohannis: „Daca se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu. N-am nicio problemă. Personal, sunt pentru vaccinare”

Klaus Iohannis: PNL și USR vor guverna împreună, este mesajul lui Klaus Iohannis pentru cele două partide. Președintele a susținut, răspunzând unei întrebări legate de contrele dintre cele două formațiuni, că este vorba despre o „sensibilitate tipică pentru campania electorală”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri seară o conferință de presă la Palatul Cotroceni. 

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.

La ședință au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății și șeful DSU.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 25 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 la care vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunțat Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

La ședință vor fi abordate teme precum gestionarea pandemiei și efectul restricțiilor, pregătirea campaniei de vaccinare, precum și suplimentarea paturilor ATI, în condițiile în care, potrivit ultimului bilanț, numărul pacienților internați în secțiile de terapie intensivă a ajuns la 1.204.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax