Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

LIVE VIDEO: Conferința ZF „România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business” la Theodora Golf Club

Publicat

Pe 31 octombrie, județul Alba este gazda celei de-a a cincea conferinţă „România – 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem!”. Evenimentul face parte din seria celor organizate de ZF,  Banca Transilvania şi compania de consultanţă EY şi se desfăşoară la Theodora Golf Club, cel mai mare reasort de golf din România. 

Cele mai mari 20 de companii din judeţul Alba au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de peste 13 mi­liarde lei, ceea ce înseamnă circa 82% din businessul total de la nivelul judeţului, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cea mai mare companie din judeţ este Star Assembly, responsabilă de producţia transmisiilor 9G-Tronic – cutiile de viteze automate cu nouă trepte care echipează autotu­risme Mercedes-Benz. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,3 mld. lei, de aproape cinci ori mai mult decât în anul anterior. Astfel, investiţia de peste 300 mil. euro (peste 1,3 mld. lei) realizată de Daimler la Sebeş se vede în business. Investiţia în uzina inaugurată în 2016 a fost cea mai mare realizată în industria auto românească în ultimii ani.

Transavia, deţinută de familia Popa, este cea mai mare companie românească din judeţ

Cea mai mare companie antre­pre­norială din judeţul Alba este Trans­avia, producătorul de carne de pasăre controlat de Ioan Popa şi care în 2017 a avut afaceri de 531 milioane lei, cu un profit de 66 milioane lei.

A doua companie antreprenorială românească din Alba este Elis Pavaje, deţinută de familia Goţa, cu afaceri de 161 mi. lei şi un profit de 9 mil. lei.

A treia companie este producă­to­rul de vinuri Jidvei, controlat de familia Necşulescu, cu afaceri de 158 mii lei şi un câştig de 20 mii lei.

Primele 10 companii antrepre­no­riale româneşti din Alba au raportat în 2017 afaceri de 1,5 miliarde de lei, cu un profit de 136 milioane lei.

sursa: ZF.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax