Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO/ Declarații Ludovic Orban: Ne confruntăm cu o creștere mare a numărului de cazuri de coronavirus

Publicat

Premierul României, Ludovic Orban a făcut marți seara o serie de declarații cu privire la pandemia de corovirus care afectează țara și următoarele măsuri care vor fi luate de autorități.

Orban a declarat că se vor intensifica controalele efectuate de polițiști asupra celor care sunt izolați la domiciliu.

De asemenea, Premierul României a mai declarat că trebuie intensificată campania de informare și prevenire a cetățenilor cu privire la modul de transmitere a noului coronavirus.

Mai mult, după noua lege, Orban a mai declarat că se poate impune carantinarea într-o anumită zonă, dacă numărul de cazuri depășește limita normală.

Până acum nu există riscul de carantinare a unui întreg județ. Totuși în județul Argeș sunt trei localități aflate sub strictă supraveghere. Măsura de carantinare se va lua atunci când va exista transmitere în comunitate.

Orban a mai spus că este de acord cu alegerile locale în două zile, dar că Parlamentul României va decide acest lucru.

Persoanele infectate cu COVID-19 vor fi tratate în funcție de stare de sănătate pe care o au: dacă forma virusului este una agresivă – se va trata la spital, iar dacă este una ușoară, pacientul va putea fi tratat la domiciliu, dar sub stricta supraveghere din partea DSP.

De asemenea, acesta a mai declarat că: ”este firesc să se impună izolarea pentru 14 zile a persoanelor care au intrat în vigoare cu persoane infectate. Am solicitatat internsificarea acțiunilor de control, mobilizarea tutotor angajaților, pentru sancționarea celor care nu respectă legea”.

Cadrele medicale care vor fi detașate la diferite unități medicale vor primi un nou spor, a mai declarat Orban. Mai mult, DSP-uri trebuie să crească numărul de testări, de anchete epidemiologice și interacțiunea cu cetățenii.

Referitor la românii care au plecat la muncă în străinătate, Orban a spus că nu Guvernul i-a trimis la muncă, ci că oamenii au plecat prin agenții de ocupare a forței de muncă, sau prin intermediari.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    miercuri, 22.07.2020 at 06:26

    Constatari si atit ? Necesara amendarea drastica a celor care nu vor sa priceapa ca am devenit spaima Europei !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax