Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Declarațiile președintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, legate de inundațiile care au lovit România

Publicat

Președintele Klaus Iohannis face declarații în legătură cu inundațiile care au lovit România. 

Declarații Klaus Iohannis:

Ne confruntăm cu o serie de inundații severe care au afectat viața a mii de români. În plină criză sanitară avem și o altă situație gravă cu consecințe pe termen lung.

Vreau să transmit un mesaj de solidaritate pentru cei afectați. Autoritățile depun eforturi pentru a-i ajuta pe cei afectați în aceste momente dramatice.

Este tragic că fenomenele meteo s-au soldat cu decese. Din nefericire, inundațiile se repetă frecvent și trebuie să fim mult mai bine pregătiți. Soluțiile există și trebuie puse în aplicare.

Va trebui să depășim mentalitatea că e suficient să construim diguri, ele nu mai sunt suficiente. Conservarea pădurilor și campanii de împădurire sunt soluții la îndemână cu efecte benefice pentru protecția malurilro cursurilor de apă.

O parte semnificativă a viitoarelor fonduri UE va trebui direcționată către proiecte legate de Green Deal.

Vom face demersurile necesare pentru ca proiecte de acest tip să poată fi implementate. Această schimbare de mentalitate e obligatoriu să aibă loc acum pentru a evita aceste drame.

În contextul multiplicării avertizărilor meteo, fac un apel la cetățeni: fiți vigilenți, precauți. Este nevoie de solidaritate și sprijin.

Citește și: COD ROȘU, ZI NEAGRĂ în Alba. Bilanțul inundațiilor: Sute de case sub ape, drumuri distruse, zeci de sinistrați și pagube enorme

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax