Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Deschiderea anului universitar la Alba Iulia, în format restrâns și cu măsuri de distanțare. Mesajul rectorului

Publicat

Deschiderea anului universitar la Alba Iulia, are loc în acest an în format restrâns și cu măsuri de distanțare socială impuse de epidemia de coronavirus care a lovit România. 

”Stimați profesori, Dragi studenți,

Chiar dacă avem parte de un început de an universitar atipic, cu multe schimbări și incertitudini, în care ne încearcă emoții din cele mai diverse, ziua de astăzi este în sine una aducătoare de speranță, fiind mai degrabă o pledoarie pentru învățare, pentru firesc.

Educația este, până la urmă, pilonul de stabilitate al unei societăți, cea mai bună speranță a noastră, singura care ne poate salva în vreme de restriște.

Deși pandemia provocată de noul coronavirus presupune regândirea modului în care școlile și universitățile funcționează, trebuie să privim, cu încredere, dincolo de paradigma acestor spații convenționale, cu care suntem obișnuiți. Educația nu cunoaște granițe.

Astăzi avem oportunitatea de a experimenta un nou mod de a preda și de a învăța, adaptat provocărilor cu care ne confruntăm.

Suntem mai în măsură ca niciodată de a ne folosi de resursele creative și tehnologice pe care le avem la dispoziție, cu scopul nobil de a transforma procesul de învățare, de comunicare, de a reuși astfel să fim mai “aproape” unul de altul.

Colegii mei au demonstrat în ultimele luni că au capacitatea de a genera numeroase oportunități, de a stimula imaginația tinerilor și de a le oferi acestora forme de predare și învățare care să fie adaptate lor şi implicit contextului dat.

Încurajez fiecare cadru didactic să găsească strategii inovative de a se adapta noilor vremuri pe care le trăim, pentru că doar astfel vom putea contribui la dezvoltarea unor minți agile, a unor oameni care vor excela la capitolul empatie, creativitate, responsabilitate.

Vă doresc tuturor să vă bucurați de ziua aceasta, să retrăiți emoția pură a începuturilor și să aveți un an universitar încununat de succes!” a transmis rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax