Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Descoperă Rowmania, la Alba Iulia. 14 echipe se întrec în competiţia de vâslit în canotci, pe râul Mureş, la Partoș

Publicat

O nouă ediție a concursului de vâslit „Rowmania” are loc sâmbătă, 5 august, la Alba Iulia. Pasionații de sport în aer liber au venit în zona podului peste râul Mureș din cartierul Partoș pentru a participa la competiția de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.

14 echipe s-au înscris în acest an în concurs. Este vorba despre Hidroelectrica, Voluntarii de Alba, Biciclim, Scorpionii Roșii, Maris, Dragonii Cetății, Fast and Furios, Partoș Racing Team, Pompierii Alba, Vâslașii, AIBD, Apulam, Elefanții și Joker Pas.

De la ediția din acest an nu lipsește atelierul pentru copii de construcție de machete de canotci.

Înscrierea participanților și acomodarea cu ambarcațiunile are loc între orele 09:30 – 11:45. Înscrierile se fac la fața locului. Accesul este gratuit.

Desfășurarea concursului de canotcă (pe serii, semifinale, finala) este programată între orele 12:00 – 14:00. Festivitatea de premiere a concursului de canotcă va avea loc între orele 14:00 – 14:30.

Evenimentul este realizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Primăria Municipiului Alba și Club Sportiv Municipal Alba.

Descoperă Rowmania este o campanie de promovare a patrimoniului hidrografic românesc, inițiată în urmă cu aproape 10 ani de Ivan Patzaichin, în încercarea de a îi reconecta pe oameni la natură, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

În prezent, face parte dintr-un program mai amplu al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, Apele Unite ale României, care urmărește angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire și protejare a apelor ce le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran prin activități de educație, consultare publică și democratizare a accesului la apă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax