Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Envipco, prima fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă, deschisă oficial la Sebeș

Publicat

Envipco România a deschis, miercuri – 4 mai, la Sebeș, singura fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi.

Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Lucian Mândruță.

Envipco este singura companie din țară care produce local, în județul Alba, echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi, asigurând mentenanță și service cu echipa din România.

Informații despre fabrică

  • Urmează să deservească întreaga zonă a Europei.
  • Suprafață de producție – 2.870 mp
  • Suprafață de birouri – 520 mp
  • Capacitate de producție prevăzută pentru 2022 – 6000 RVM-uri (Reverse Vending Machines),
  • Capacitate de producție prevăzută pentru 2023 – 15000 RVM-uri

Compania produce echipamente inteligente de colectare selectivă (Reverse Vending Machines – RVM) pentru ambalaje de băuturi de unică folosință din plastic, sticlă sau aluminiu.

Impactul local al afacerii:

  • Investiție – 2.000.000 EUR
  • Număr actual de angajați – 20
  • Număr prevăzut de angajați la sfârșitul anului 2022 – 40
  • 90% din componentele folosite la construcția RVM-urilor sunt procurate din România.

Envipco este un producător global de Reverse Vending Machines (RVM) cu peste 40 de ani experiență în fabricarea și operarea soluțiilor de colectare și reciclare.

Cu sediul central în Amsterdam, Olanda operează peste 7.100 de aparate în Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, Suedia și Grecia.

Acestea sunt ușor de instalat și folosit și reprezintă o soluție tehnologică eficientă și convenabilă care contribuie la economia circulară, ajută la conservarea resurselor naturale și crește reutilizarea materiilor prime.

AICI: LIVE VIDEO de la eveniment, transmis pe facebook

Avantajele parteneriatului cu Envipco – Sistemul de Returnare-Garanție

  • Considerat a fi una dintre cele mai eficiente modalități de reducere a deșeurilor din plastic, sistemul de garanție returnare urmează a fi implementat și pe piața locală, conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/04.10.2021.
  • Când va fi pus în aplicare, acest sistem va fi obligatoriu pentru toate magazinele din România, indiferent că vorbim despre supermarketuri sau despre magazine de mici dimensiuni.
  • Scopul SGR este ridicarea gradului de colectare a deșeurilor reciclabile. Conform autorităților, acest sistem este deja aplicat în 10 state europene cu rezultate care ajung la o colectare și procesare a aproximativ 90% din deșeurile reciclabile puse pe piață.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax