Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Festival de România 2019 la Alba Iulia. Care sunt surprizele pregătite de Ziua Națională în Capitala Marii Uniri

Publicat


Anul acesta se împlinesc 101 ani de la Marea Unire, iar administrațiile județeană și locală de la Alba Iulia prezintă programul evenimentelor la Festival de România – 1 Decembrie 2019, în cadrul unui eveniment la Sala Unirii.

UPDATE: La conferința de presă au fost prezenți viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, alături de reprezentanți ai instituțiilor subordonate, implicate în organizarea evenimentului, precum Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, Biblioteca Județeană Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, dar și Muzeul Național al Unirii.

Voicu Paul a precizat că de Ziua Națională, la Alba Iulia, se vor lua toate măsurile pentru asigurarea în bune condiții a accesului oamenilor în oraș și zonele în care se vor desfășura evenimentele, iar joi vor oferi mai multe detalii și despre ceremonia de defilare cu tehnică militară, programată pe 1 Decembrie, de la ora 13.00, inclusiv restricțiile de circulație în perioada respectivă.

”Deja sunt peste 30 de ani în care sărbătorim cu drag la Alba Iulia Ziua Națională. Am avut bucuria să organizăm anul trecut și Centenarul, a fost o provocare. Numeric, am avut participanți dublul numărului de locuitori (ai orașului – n.r.), până la 150.000, noi spunem că ne-am descurcat bine spre foarte bine. Am pregătit și în acest an câteva evenimente importante, împreună cu colegii de la Consiliul Județean. Amintim de proiecția filmului ”Independența României”, concertul omagial ”Tănase Simfonic”, nu vor lipsi concertele rock, focurile de artificii, masa populară (10.000 de porții)”, a spus Voicu Paul.

Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

”Suntem un județ și un municipiu reședință de județ cu această șansă, de a face invitația românilor ca pe 1 Decembrie, în număr mare, să vină la Alba Iulia. Așadar, îi invit pe români să ne viziteze, să sărbătorim împreună Ziua Națională”, a spus Ion Dumitrel.

Bugetul pentru organizarea manifestărilor de Ziua Națională în acest an la Alba Iulia este de aproximativ 750.000 de lei, prin contribuție comună a Primăriei și Consiliului Județean Alba.

Festival de România aduce și în 2019 concerte de muzică ușoară, clasică și populară în Cetatea Marii Uniri.

Nu va lipsi nici ceremonialul militar, în care albaiulienii și oaspeții lor vor putea vedea tehnică militară, avioane și elicoptere, dar nici masa populară și alte surprize.

Tot astăzi, de la ora 19.00, la Sala Unirii este proiecția filmului ”Cardinalul”, semnat de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma.
Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet. Rolul lui Iuliu Hossu este jucat de actorul Radu Botar, iar alături de el joacă Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crișan, Remus Mărgineanu, Bogdan Nechifor.
Sinopsis: În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.
Gabriel Kosuth (director de imagine)
Cornel Țăranu (muzică)
Nita Chivulescu (montaj)
Dumitru Nicodim (scenograf)
Nicolae Mărgineanu jr (producător executiv)
Luminița Mihai (costume)
La finalul proiecției va avea loc o sesiune de Q&A la care vor participa regizorul Nicolae Mărgineanu și actorul Radu Botar.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

STUDIU: Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018. Infrastructura rutieră nu ţine pasul

Publicat

Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018 însă infrastructura rutieră nu ţine pasul, se arată în cel mai recent studiu PwC Digital Auto Report. Consultanţii companiei atrag atenţia, de asemenea, şi asupra faptului că municipiul Bucureşti se află de mai mulţi ani în topul celor mai congestionate oraşe din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Oraşul Ocna Mureş, cuprins de febra şahului. Peste 150 de participanţi la primul turneu din judeţul Alba al anului 2020

Publicat

Oraşul Ocna Mureş tinde să devină al doilea pol de dezvoltare a şahului în judeţul Alba după municipiul Alba Iulia. Deşi nu există o tradiţie şahistă indelungată în Ocna Mureş, febra şahului pare să fi cuprins oraşul sării în ultimii ani, zeci de copii ocnamureşeni fiind atraşi de jocul regilor. Acest lucru s-a putut observa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cazul bărbatului de 38 de ani care a murit la spitalul din Alba Iulia. De la triajul UPU la deces, în mai putin de două ore

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au prezentat sâmbătă filmul evenimentelor în urma cărora un bărbat în vârstă de 38 de ani și-a pierdut viața, la scurt timp după ce s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu gâtul umflat. Medicii spun că protocolul și procedurile au fost respectate, iar timpii consemnați în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dotări de ultimă generaţie pentru endoscopie digestivă, la Spitalul din Blaj. Investiții de peste 500.000 de lei

Publicat

Spitalul Municipal din Blaj vrea să achiziționeze două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii, pentru secția de Medicină Internă.  Conducearea unității a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția a maxim două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii. Valoarea totală estimată este între 252.100 și 504.200 de lei. Spitalul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate