Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Festival de România 2019 la Alba Iulia. Care sunt surprizele pregătite de Ziua Națională în Capitala Marii Uniri

Publicat


Anul acesta se împlinesc 101 ani de la Marea Unire, iar administrațiile județeană și locală de la Alba Iulia prezintă programul evenimentelor la Festival de România – 1 Decembrie 2019, în cadrul unui eveniment la Sala Unirii.

UPDATE: La conferința de presă au fost prezenți viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, alături de reprezentanți ai instituțiilor subordonate, implicate în organizarea evenimentului, precum Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, Biblioteca Județeană Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, dar și Muzeul Național al Unirii.

Voicu Paul a precizat că de Ziua Națională, la Alba Iulia, se vor lua toate măsurile pentru asigurarea în bune condiții a accesului oamenilor în oraș și zonele în care se vor desfășura evenimentele, iar joi vor oferi mai multe detalii și despre ceremonia de defilare cu tehnică militară, programată pe 1 Decembrie, de la ora 13.00, inclusiv restricțiile de circulație în perioada respectivă.

”Deja sunt peste 30 de ani în care sărbătorim cu drag la Alba Iulia Ziua Națională. Am avut bucuria să organizăm anul trecut și Centenarul, a fost o provocare. Numeric, am avut participanți dublul numărului de locuitori (ai orașului – n.r.), până la 150.000, noi spunem că ne-am descurcat bine spre foarte bine. Am pregătit și în acest an câteva evenimente importante, împreună cu colegii de la Consiliul Județean. Amintim de proiecția filmului ”Independența României”, concertul omagial ”Tănase Simfonic”, nu vor lipsi concertele rock, focurile de artificii, masa populară (10.000 de porții)”, a spus Voicu Paul.

Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

”Suntem un județ și un municipiu reședință de județ cu această șansă, de a face invitația românilor ca pe 1 Decembrie, în număr mare, să vină la Alba Iulia. Așadar, îi invit pe români să ne viziteze, să sărbătorim împreună Ziua Națională”, a spus Ion Dumitrel.

Bugetul pentru organizarea manifestărilor de Ziua Națională în acest an la Alba Iulia este de aproximativ 750.000 de lei, prin contribuție comună a Primăriei și Consiliului Județean Alba.

Festival de România aduce și în 2019 concerte de muzică ușoară, clasică și populară în Cetatea Marii Uniri.

Nu va lipsi nici ceremonialul militar, în care albaiulienii și oaspeții lor vor putea vedea tehnică militară, avioane și elicoptere, dar nici masa populară și alte surprize.

Tot astăzi, de la ora 19.00, la Sala Unirii este proiecția filmului ”Cardinalul”, semnat de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma.
Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet. Rolul lui Iuliu Hossu este jucat de actorul Radu Botar, iar alături de el joacă Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crișan, Remus Mărgineanu, Bogdan Nechifor.
Sinopsis: În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.
Gabriel Kosuth (director de imagine)
Cornel Țăranu (muzică)
Nita Chivulescu (montaj)
Dumitru Nicodim (scenograf)
Nicolae Mărgineanu jr (producător executiv)
Luminița Mihai (costume)
La finalul proiecției va avea loc o sesiune de Q&A la care vor participa regizorul Nicolae Mărgineanu și actorul Radu Botar.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Familie implicată într-un accident grav, le ieșire de pe Autostrada Vestului. Un mort și trei răniți, printre care 2 fetițe

Publicat

Grav accident de circulație la ieșire de pe Autostrada Vestului, în județul Timiș. Un om și-a pierdut viața, iar alte trei persoane, între care doi copii, au fost rănite, după ce o mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile. Persoanele implicate în accidentul de sâmbătă, de lângă Pișchia, sunt rude, potrivit polițiștilor. Cei doi copii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Mizerie în loc de apă potabilă, la robinetele unor locuitori din Alba Iulia. ”Unde sunteți autorităților?”

Publicat

Apă murdară la robinetele albaiulienilor. Un cititor Alba24 a transmis un video înregistrat sâmbătă, în care se observă că pe țeava pe care ar trebui să curgă apă potabilă, curată și bună de băut, așa cum este taxată de operator, curge un fel de mâl maro.  ”Vi se pare normal să plătim o astfel de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat necunoscut, găsit mort în apropierea bisericii din cartierul Tolstoi din Alba Iulia. Se întorcea de la cumpărături

Publicat

Un bărbat a fost găsit mort, sâmbătă în jurl orei 10.00, în zona Bisericii Ortodoxe din cartierul Tolstoi din Alba Iulia, a anunțat un cititor Alba24. Acesta fusese cu bicicleta la cumpărături, după obiectele pe care le avea în bagaje. Nu avea însă acte asupra lui, astfel încât nu se știe cine este. Un echipaj […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Recomandări pentru prevenirea infectării cu malware la accesarea atașamentelor sub forma unei facturi

Publicat

Primiți un email cu o notificare de plată din partea unui furnizor, a unei companii cu care colaborați, sau poate chiar să impersoneze o altă adresă de email din instituție (de obicei adresa șefului instituției). Acestui email îi este atașat un fișier malițios, sub forma unei facturi, care, odată accesat vă poate infecta calculatorul cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate