Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Festivalul „Datină străbună pe Secaşe”, la Șpring. Participă 17 comunități din Țara Secașelor

Publicat

Festivalul „Datină străbună pe Secaşe”: Peste 350 de păstrători de tradiții și obiceiuri românești din 17 comunități din Țara Secașelor participă duminică, 4 februarie 2024, la Festivalul interjudețean „Datină străbună pe Secaşe”, unul dintre cele mai vechi festivaluri de folclor din România.

Festivalul a ajuns în acest an la cea de-a XXX-a ediție și este găzduit de comuna Șpring din județul Alba.


Festivalul „Datină străbună pe Secaşe” este unul dintre cele mai vechi festivaluri de folclor din România, fiind pe drept cuvânt un eveniment de referință la nivel național, care are ca scop cercetarea, conservarea și promovarea tradițiilor românești din această frumoasă regiune, Țara Secașelor.

Publicul se va putea reîntâlni cu soliștii Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița și Nicolae Plută. Ediția din acest an a festivalului reunește 17 comunități locale din Țara Secașelor (județele Alba și Sibiu): Cergău, Ciugud, Cut, Crăciunelu de Jos, Doștat, Mihalț, Daia Română, Câlnic, Roșia de Secaș, Șpring, Valea Lungă, Loamneș, Păuca, Miercurea Sibiului, Slimnic, Șura Mică și Șura Mare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax