Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Festivalul Național de Folclor Strugurele de Aur, la Alba Iulia. Ce artiști vor fi prezenți pe scenă în 8 septembrie

Publicat

Festivalul Național Strugurele de Aur continua la Alba Iulia, vineri, 8 septembrie. 

În acest an, evenimentul va aduce un omagiu celor care au contribuit la renumele festivalului: dirijorul Orchestrei Jidvei România, Stelian Stoica, taragotistul Sergiu Cipariu și fondatorului festivalului, Liviu Necșulescu.

Vineri, 8 septembrie 2023, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Laureați ai festivalului ”Strugurele de Aur”, Ansamblul Jidvei alături de Adrian Neamțu. Dan Gâlea și Aronel Ion.


21.00 – 23.00: Grupul Iza, Ghoerghiță Nicolae, Ioana Marin Ardelean, Roman și Marin Bugnar, Firuța Cina, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Plută

Contextul incert al ultimilor ani, ne-a ținut departe de public și de artiști, dar anul acesta ne propunem să organizăm o ediție cu totul specială. Dorim să aducem un omagiu celor care au contribuit neobosit, timp de aproape 20 de ani, la renumele festivalului – dirijorul Orchestrei Jidvei România, Stelian Stoica și taragotistul Sergiu Cipariu, precum și fondatorului festivalului, Liviu Necșulescu.

Va fi prilej de aducere aminte a unor oameni deosebit de importanți pentru folclorul românesc și totodată, prilej de sărbătoare și cântec, marcând dorința companiei noastre de a continua demersurile de promovare a valorilor culturale românești transmise din generație în generație. Această ediție va aduce alături artiști îndrăgiți și laureați ai festivalului care au confirmat, de-a lungul anilor, că premiile obținute au fost o încurajare binemeritată, consolidând, astfel, parcursul lor pe scena folclorului românesc” a transmis Ana Necșulescu, director de comunicare Jidvei.

Festivalul „Strugurele de Aur”, ediție omagială – 7, 8 și 10 septembrie

Ca în fiecare an, programul festivalului este unul amplu. Timp de două zile, 7 și 8 septembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, mari artiști care au încântat cu glasurile lor generații de ascultători vor urca pe scenă alături de tineri talentați care duc mai departe bogata noastră zestre de cântec și port popular.

Recitalurile vor fi înregistrate și difuzate ulterior pe TVR1 în cadrul bine-cunoscutei emisiuni de televiziune „Tezaur Folcloric”.

Primele două zile ale Festivalului își vor afla ecoul la Jidvei, locul în care s-a făcut primul pas spre ceea ce avea să se transforme, în timp, într-unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din țară.

Spectacolul de la Jidvei are o profundă încărcătură emoțională pentru noi, este un simbol al întoarcerii la oamenii și locurile care au dat viață poveștilor vinului și care continuă să reprezinte o sursă de inspirație în păstrarea tradițiilor vinului, a cântecului, portului și graiului românesc.

Acompaniamentul orchestral al acestei ediții omagiale va fi susținut de Orchestra Jidvei România, Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba și Orchestra de muzică populară a Românilor din Voivodina.

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” se derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și în coproducție cu Societatea Română de Televiziune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax