Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO / FOTO: Cavaleri, domniţe şi delegaţii oficiale, din țară și din străinătate, la deschiderea Zilelor Municipiului Sebeş 2017

Publicat

20915714_1231081050371752_335618023_n Au început oficial Zilele Municipiului Sebeş 2017. Ceremonia de deschidere a evenimentului s-a desfăşurat, joi, de la ora 19.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”.

În prezenţa invitaţilor, a fost moment festiv de primire a delegațiilor oficiale din țară și din străinătate.

Cei prezenţi au putut vedea un mic spectacol, cu scenete, simulări de luptă, dansuri medievale, toate menite să pregătească atmosfera pentru cele trei zile de evenimente, de ziua Sebeşului.

Au participat Fanfara din Petrești, Asociația „Ordinul Scutierilor de Muhlbach”, Trupa Skepsis, actorii din distribuția producției „Cavalerii” – Asociația Culturală “Lupii Albi”.

Evenimentul a fost moderat de actorul Florin Coșuleț.

Alba24 a transmis LIVE evenimentul:

Tot cu această ocazie, primarul Dorin Nistor a decernat titlul de cetățean de onoare al Municipiului Sebeş fiicei marelui poet Lucian Blaga, Dorli Blaga.

 

Zilele Municipiului Sebeş 2017

Între 18 şi 20 august, locuitorii din Sebeş şi oaspeţii lor sunt invitaţi să participe la „Zilele Municipiului Sebeş”, ediţia anului 2017. Evenimentul se desfăşoară în Parcul Arini, iar mesajul este “Trăieşte Sebeşul de astăzi!”.

„Ulița Meșteșugarilor”, un concept inedit în programul Zilelor Sebeșului

Primul eveniment de vineri, 18 august, va fi „Ulița Meşteşugarilor”, în centrul orașului, unde odinioară erau breslele.

Un mândru staroste vă va-ndemna cu meșteșugite vorbe să treceți pragul fiecărui meșter, să intrați într-o lume a minunilor arhaice în care lemnul, și fierul, și lutul, se lasă supuse apei, și focului, se lasă vrăjite de mâna omului. Veniți cu toții să vedeți cum înflorește iia, cum ia formă pălăria, cum se țese lepedeul, cum se modelează pleul, o haină cum se croiește, un pantof cum se tocmește. Îți vedea cum o ulcică dintre palme se ridică, ori cum de sub pensulă ori daltă, o icoană se-arată. Și dacă veți osteni, în Odaia bunicilor veți găsi liniște adusă tocmai de la capătul Timpului, și aromă de gutui și mere, veți putea răsfoi o carte de învățătură veche de când lumea, veți privi fotografii alb-negru, veți ține în mână un ceaslov sau mătăniile bunicilor. Alături, veți găsi și Cufărul bunicii. Îndrăzniți a-l deschide ca să trageți cu coada ochiului la comorile din el! Și de vi se face dor de frumusețea câmpului, poftiți de intrați și în Casa cu flori, să luați în suflet parfum, culori și zâmbete! Și de la flori, pașii v-or duce în căsuța mierii, unde omul a închis în borcane aur dulce. Să nu cumva să ocoliți nici odaia sașilor, că măiestrite foarte sunt toate lucrurile lor! Gândiți că doar atât puteți vedea pe Ulița meșteșugarilor?? Ba multe și faine tare vă mai așteaptă! Să nu cumva să nu poftiți pe la noi, că ne-om mănia! (Sanda Burță-Negrea).

Vezi Zilele Municipiului SEBEŞ. Carla’s Dreams, 3Sud-Est, Alina Eremia, Amna şi scene de luptă cu cascadori profesionişti. PROGRAMUL

Atmosfera predominantă a evenimentului va fi cea cu tentă medievală: de la momentul deschiderii festive de joi seara (cu torţe, cavaleri şi domniţe, cu solii din oraşele înfrăţite, cu fachiri), la tabăra medievală care se va instala în Parcul Arini. Toate activităţile, cu precădere cele medievale, vor sugera ideea de călătorie în timp: expoziţii de arme şi armuri, expoziţie de vesminte de epocă, lecţii de folosire a armelor, demonstraţie de luptă (Cavalerii „Cetăţii Roşii” Sibiu), bucătărie medievală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax