Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Fum alb la Vatican. Papa FRANCISC I – Jorge Bergoglio, primul suveran pontif argentinian din istoria Vaticanului

Publicat

YouTube video

Fum alb a ieşit pe coşul de la Vatican. Cea mai nouă rundă de vot s-a finalizat cu succes: A fost ales noul Papă. Un fum alb a iesit miercuri seara din coșul Capelei Sixtine, semnificând faptul că Biserica Catolică are un nou papă.

Clopotele Basilicii Sfântul Petru au inceput să bată, confirmând alegerea Papei, după demisia istorică a lui Benedict al XVI-lea.
Potrivit Reuters, decizia a venit mai devreme decăt era așteptat, după al cincilea scrutin. În doar câteva minute, Piaţa Sf. Petru din Vatican s-a umplut. Zeci de mii de oameni aplaudă şi cântă.

În acest timp, noul suveran pontif se îmbracă în hainele papale, pregătite pe trei mărimi de Casa Gammarelli. Cardinalul Tauran va fi cel care va prezenta, în latină, noul papă, cu numele vechi şi numele de pontif.  Noul Papă este Jorge Bergoglio. Numele papal este Francisc I. Jorge Bergoglio este cardinal argentinian și, deși are origine italiană, este primul Suveran Pontif provenit din America Latina, Vezi mai jos VIDEO LIVE din Piața Sf Petru de la Vatican

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax