Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Green Fashion Show 2017, la Alba Iulia. Liceenii au prezentat creaţii de modă din materiale reciclabile. CÂȘTIGĂTORII


Publicat

IMG_5664O nouă ediţie a concursului de creaţii vestimentare din materiale reciclabile s-a desfăşurat joi, la Alba Iulia. La Green Fashion Show au fost premiaţi cei mai creativi liceeni din judeţul Alba, care au dovedit că le pasă de mediul înconjurător.

Evenimentul a avut loc joi, 11 mai, de la ora 17.00, la Alba Mall, fiind parte din ediția cu numărul opt a Campaniei ECOol, adresată elevilor de liceu din județul Alba. Pe lângă parada de modă „eco”, a avut loc şi un concert DJ Rynno şi Sylvia.

În competiție s-au înscris 180 de elevi de la 14 licee din tot județul (6 dintre licee sunt din Alba Iulia), organizați în 20 de grupuri.

Green Fashion Show este un spectacol-concurs, o competiție pe teme ecologice care are ca obiectiv sensibilizarea elevilor și a cadrelor didactice față de necesitatea protecției mediului înconjurător prin implicarea într-o activitate ce presupune munca în echipă și stimularea creativității acestora.

Tinerii au fost invitați să demonstreze că le pasă de mediul în care trăiesc, că au imaginație și că sunt dispuși să arate cât de creativi pot fi în comparație cu colegii lor din alte licee prin capacitatea lor de a realiza ținute vestimentare din materiale reciclabile sau reciclate.

Organizatorii concursului au fost Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) împreună cu Consiliul Județean Alba (CJ Alba) și Inspectoratul Școlar Județean Alba (IȘJ Alba).

La concurs s-au putut înscrie elevi din clasele IX-XIII, organizați în grupuri de maximum 10 persoane. Grupurile participante la concurs au avut la dispoziție perioada cuprinsă între 1 aprilie – 10 mai 2017 pentru a realiza minim 4 creații vestimentare din materiale reciclabile/ reciclate, creații ce vor fi prezentate la „Green Fashion Show”.

Prezentarea ținutelor realizate de fiecare grup s-a făcut sub forma unei defilări-prezentare de vestimentații (durata maximă 3 minute) în cadrul spectacolului-concurs la care au fost invitați toți elevii liceelor din județul Alba.

Evaluarea grupurilor s-a făcut de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai partenerilor evenimentului, din specialiști în domeniul creației vestimentare, sponsori.

Jurizarea s-a realizat în funcție de următoarele criterii urmărite atât în creațiile vestimentare prezentate, dar și în momentele de prezentare ale grupurilor:

– originalitate / creativitate

– impresia artistică (expresivitate, complexitate, valoare estetică în general)

– ilustrarea unui mesaj „eco” inclusiv prin folosirea materialelor reciclabile/reciclate (punctajul maxim va fi condiționat de utilizarea 100% a acestora, varietatea tipurilor de materiale);

– ilustrarea unei concepții a colecțiilor (bazată pe o idee centrală care poate fi reprezentată prin mesaj, cromatică, un anumit stil de vestimentație, un anumit tip de material, etc).

Grupurile câștigătoare (prin punctajul maxim obținut), la categoriile “Cel mai expresiv/convingător mesaj eco”, “Cea mai bună prezentare a colecției” şi “Cea mai bună colecție de vestimentații” au primit drept premiu o excursie. Coordonatorii-profesori ai grupurilor câștigătoare la cele trei categorii au primit vouchere valorice.

Tot o excursie este premiul ce a fost oferit pentru cei cinci designeri/ creatori ai celor mai bune cinci vestimentații individuale, câștigători pe bază de punctaj individual.

S-au mai acordat cinci portofolii de modă/ sesiuni foto pentru cele mai convingătoare prezențe scenice. Se vor acorda și premii individuale pentru popularitate, alese în urma unui vot online pe pagina de Facebook a Campaniei ECOol, ce vor consta în invitații la Festivalul Blaj Alive.

De asemenea, au fost acordate diplome prin care se atestă sprijinul oferit de fiecare profesor-coordonator în organizarea campaniei „eCOol 2017”, precum și diplome pentru de participare pentru grupurile înscrise și prezente la spectacolul final „Green Fashion Show”.

ECHIPELE:

SEASONSʼ HARMONY – Liceul Tehnologic Sebeș

LUCKY GIRLS – Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia

WILD CULTURE – Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

CINCI MUZE – Liceul Tehnologic Sebeș

GENERAȚIA PRO – Liceul Teoretic Teiuș

AMALGAM – Colegiul Naţional “Corneliu Medrea” din Zlatna

GREEN FLOWERS – Liceul Tehnologic Sebeș

SMOG – Colegiul Național ”Bethlen Gabor” Aiud

ALOTROPIA – Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud

MASCA – Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș

LE MONDE DU CUPIDON – Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

GR8STYLE – Liceul ”Horea Cloșca și Crișan” Abrud

ROYAL FAMILY – Liceul Tehnologic Sebeș

FASHION TIME – Colegiul Național „David Prodan” Cugir

SCULPTURAL + GRAFIC FASHION – Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

SPRING BREAKERS – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș

ECO STAR 80 – Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

CÂȘTIGĂTORII

Premii acordate pe grupuri:

 • Cel mai convingător mesaj eco – Masca – Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș
 • Cea mai bună colecție – GR8Style – Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud
 • Cel mai bun spectacol – Fashion Time – Colegiul Național ”David Prodan” Cugir
 • Premiu special al juriului – Amalgam – Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna

Premii acordate individual – cea mai bună prezență scenică:

 • Premiul 1 – Forro Alexandru – Amalgam – Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna
 • Premiul 2 – Stoica Alexandru –  Amalgam – Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna
 • Premiul 3 – Tincu Diana – Spring Breakers – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș
 • Premiul 4 – Cacovean Larisa – Spring Breakers – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș
 • Premiul 5 – Bucureștean Ioana – GR8Style – Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud

Premii acordate individual – cea mai bună creație vestimentară:

 • Premiul 1 – Sicoe Roxana – GR8Style – Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud
 • Premiul 2 – Bețu Camelia – Masca – Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș
 • Premiul 3 – Cioara Andreea – GR8Style – Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud
 • Premiul 4 – Bogdan Roxana – GR8Style – Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud
 • Premiul 5 – Alb Silvian – Masca – Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de ArieșDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Cum să-ți alegi adidașii potriviți (P)

Publicat

Când vine vorba de sport, încălțămintea are o mare importanță. Mai mult decât mulți ar putea crede, deoarece pentru fiecare activitate există un tip de pantofi specific. Deși există încălțăminte care poate fi utilă pentru diverse sporturi, idealul este să aveți o pereche special concepută pentru sportul ales.

Adidași sportwear

Acești adidași sunt încălțămintea sportivă cel mai frecvent întâlnită. Acești adidași sunt cei folosiți în viața de zi cu zi. De un stil confortabil care, deși ne permite să fim la modă, nu sunt foarte potriviți pentru sport.

Adidași bărbați – ofertele zilei aici

Aceștia au așa-numitele „elemente tehnice” care oferă piciorului un sprijin adecvat, în funcție de activitatea practicată.

Ghete de fotbal

Aceasta este încălțămintea specializată pentru practicarea fotbalului, după cum spune și numele său. Acestea au crampoane pe talpă. În afară de acestea, au și alte caracteristici speciale pentru a îmbunătăți jocul.

Datorită crampoanelor, acești pantofi au o aderență excelentă la sol care previne alunecarea.

Adidași de futsal

Sunt încălțăminte specializată pentru futsal, spre deosebire de ghetele de fotbal, acestea nu au crampoane. Cu toate acestea, designul tălpii tale este una dintre cele mai importante părți. Deoarece are o aderență excelentă, specifică suprafețelor acestui sport.

Adidași de alergat

După cum spune numele lor, sunt încălțăminte speciale pentru alergare. Există o mare varietate de astfel de adidași. Punctele culminante ar trebui să fie flexibilitatea, greutatea redusă și confortul sporit.

Această încălțăminte ar trebui să fie sinonimă cu confortul. Deoarece alergarea este o activitate care necesită amortizare. De asemenea, este important să rețineți că acest tip de pantof este diferit pentru femei și bărbați.

Acest lucru se datorează faptului că piciorul feminin este mai mic, cu o lățime și o lungime diferite. Multe mărci au preluat sarcina de a efectua studii pentru a avea o viziune mai clară și pentru a crea modele specifice pentru bărbați și femei

Ghete de drumeție

Pot fi speciale pentru drumeții, alpinism sau alte activități legate de munte. Una dintre caracteristicile principale este talpa. De obicei, sunt antiderapante, pentru a evita problemele atunci când se pășește pe teren stâncos.

De asemenea, prezintă respirabilitate și impermeabilitate pentru a evita umiditatea, astfel încât să fie evitată transpirația sau apa care poate pătrunde la interior.

Sfaturi pentru alegerea adidașilor de sport potriviți

Adiașii reprezintă o parte importantă atunci când vine vorba de practicarea unor activități sportive. La alegerea pantofilor sport, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

1. Ține cont de forma piciorului tău

Un aspect general, dar foarte important este forma piciorului. Există 3 tipuri de picior. Cu arc normal, unde amprenta este curbată, arcada nu este nici prea înaltă, nici prea mică în înălțime. Cu arc înalt, tipul de picior la cae amprenta este mai subțire, iar arcul mult mai pronunțat. În timp ce piciorul plat are amprenta aproape completă, acesta este mult mai gros și arcada este joasă.

În funcție de tipul arcului, ar trebui să alegeți un pantof care să ofere un confort mai mare.

2. Luați decizia pe baza activității dvs.

Dacă ai de gând să alegi o pereche de adidași, trebuie să ții cont de un factor foarte important: ce activitate vei face?

Am pus mult accent pe acest lucru, deoarece, după cum s-a explicat anterior, fiecare adidas are un design diferit. Elementele tehnice precum suportul, flexibilitatea și altele sunt adaptate activității fizice și nevoilor sale specifice.

Adidași – idei & oferte

Desigur, ghetele de drumeție nu sunt la fel ca ghetele de fotbal. Chiar și ghetele de fotbal și adidașii de futsal au caracteristici diferite.

3. Înlocuiți adidașii atunci când este necesar

Adidașii au o durată de viață care variază, în funcție de utilizarea lor. Adică, dacă port zilnic pantofii de alergat, nu mă pot aștepta să reziste toată viața. Talpa se uzează, își pierd elementele tehnice, este complet normal.

Indiferent de marcă, acest lucru se va întâmpla. Idealul este să știm să detectăm când este timpul să ne luăm rămas bun de la adidașii noștri pentru totdeauna.

La adidașii de de zi cu zi, uzura este de obicei foarte evidentă. Cu toate acestea, nu același lucru se poate întâmpla cu pantofii de sport.

Primul semn care trebuie luat în considerare este talpa. Când observați că aceasta este deja uzată, atunci este timpul să cumpărați alții noi.

Un alt aspect este branțul care este ceea ce se află între pantof și talpă. Pantofii trebuie înlocuiți, dacă se poate observa că branțurile nu mai arată la fel, arată uzatte și fără consistență.

Ultimul aspect este căptușeala interioară. Aceasta este în contact constant cu picioarele noastre, deci dacă este străpuns sau deteriorat, poate provoca vezicule sau frecare.

4. Stabiliți un buget

A avea adidași de calitate nu înseamnă să cheltuiți o sumă excesivă, dar nici nu înseamnă că orice adidași vor fi potriviți. Cel mai bine este să stabiliți un buget.

Adidași bărbați – oferte

Procedând astfel, veți putea crea o relație mai bună între aspectele importante. Calitatea în raport cu prețul și utilitatea. Trebuie să ne gândim la ce vrem și pentru ce. Dacă doriți un adidas care să funcționeze pur și simplu pentru zi cu zi sau este pentru o anumită activitate.

De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că, dacă este pentru un sport, adidașii trebuie să aibă anumite caracteristici care sunt adaptate la asta. Nu este rău să investești puțin mai mult, gândește-te că încălțămintea potrivită poate preveni rănirea.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

„Hansel & Gretel”, noul spectacol produs de Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia. Premiera are loc în 26 iunie

Publicat

Prima zi de vizionare cu public al noului spectacol realizat de Teatrul de Păpuși Prichindel din ALba Iulia, „Hansel & Gretel”, a avut loc joi.

”Au fost alături de noi elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Drăgan” Galda de Jos, care au fost nu doar încântați de reprezentație, ci și curioși să dialogheze cu cei care lucrează la realizarea unui spectacol de teatru de păpuși, de la regizor, la scenografi, la operatorii de sunet și lumini, până la actori.

Cum este să fii actor? E greu să fii actor? Cum reușești să îți modifici vocea? au fost doar câteva din întrebările pe care elevii le-au pus actorilor” au scris pe contul lor de Facebook, reprezentanții instituției.

Echipa spectacolului:

Scenariul și regia: Ana Crăciun Lambru
Scenografie păpuși și costume: Alexandra Budianu
Scenografie decor: Elena Iorga
Muzica: Cári Tibor
Distribuție: Ioana Bogățan, Mădălin Costea, Cătălina Mihăilă, Iulian Costea, Irina Melnic, Ramona Benchea Mincu
Asistent regie: Elena Madaras
Producție păpuși și decor: Free Puppet Theatre
Sunet: Florin Andrea
Lumini: Călin Popa
Mașinist: Gheorghe Hațegan
Tîmplărie și proiectare laser: Paul Budan
Croitorie: Mirela Tămășan

Premiera spectacolului are loc sâmbătă, 26 iunie 2021, de la ora 18:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

68 de cazuri de COVID-19 depistate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 68 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.269.294 de teste RT-PCR și 1.394.485 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 17.941 de teste RT-PCR (10.765 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.176 la cerere) și 10.653 de teste rapide antigenice.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, a fost raportat și rezultatul a 34 teste RT-PCR, prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmis până la data de 24 iunie a.c.

Pe teritoriul României, 2.117 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 936 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 19.920 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 40 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 267 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 429 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 23 iunie, 463 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 134.750 de lei.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cetatea Alba Carolina se transformă într-o bibliotecă a ”cărților vii”. Discuții față în față cu oameni cu povești de viață

Publicat

Să citești o carte o poți face în fiecare zi, însă să ajungi să vorbești la propriu cu o carte nu se întâmplă foarte des. Însă, timp de două zile, Piața Cetății din Alba Iulia se va transforma într-o bibliotecă a ”cărților vii”. 

”Cărțile vii” sunt defapt oameni, oameni cu povești de viață, oameni cu diverse profesii, care doresc să vorbească despre viața lor de zi cu zi celor interesați. 

Mai exact, vineri și sâmbătă, 25-26 iunie, în Piața Cetății din Alba Iulia 30 de ”cărți vii” își vor aștepta cititorii, care vor să afle mai multe despre ei.

Vor putea fi ”împrumutate” cărți vii precum: șofer de autobuz, actori, activiști LGBT, preoți, persoane de culoare sau un musulman practicant.

Ediția de anul acesta al cărților vii este organizată sub semnul toleranței față de alte persoane din jur și a luptei împotriva discriminării.

Proiectul ”Human Library” a apărut pentru prima dată în anul 2000 în Copenhaga, Danemarca și de atunci a devenit un eveniment internațional, organizat atât la scara mare, precum în New York, dar și la scară mai redusă cum este cel din Alba Iulia.

Cetatea Bibliotecii Vii s-a bucurat de succes în toate locațiile din țară iar în Alba Iulia, la prima ediție a proiectului, acesta avut impactul de 150 de împrumuturi între cititori și cărți, peste 100 de cititori și 20 de cărți vii pe parcursul celor 6 întâlniri.

Program: 

25 iunie 15:00-22:00

26 iunie 13:00-22:00

Lista completă a ”cărților vii” care pot fi ”împrumutate”

Șofer de autobuz, psihotraumatolog, make up artist, fotograf, musulman *vorbește doar în limba engleză, persoană de culoare *vorbește doar în limba engleză, actor, activist LGBT, barman, goth, rocker, agnostic, creator de conținut, preot, dansatoare, scriitor, body builder, pictor, voluntar, profesor, luptător, artist, colecționar de tatuaje.

Cei interesați să ”împrumute” o ”carte” se pot înscrie AICI

Evenimentul este organizat de  „Voice”, iar proiectul  „Cetatea Bibliotecii Vii”, este finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank.

sursă foto: arhiva organizatori.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate