Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 7 pacienți de la ATI, decedați. A fost activat CODUL ROȘU

Publicat

Pompierii ISU Dobrogea au fost alertați vineri dimineață după ce în clădirea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a izbucnit un incendiu. Din clădirea spitalului iese fum gros în acest moment.

Se pare că există mai mulți pacienți decedați, dar autoritățile nu au anuțat oficial nimic. Potrivit unor surse din MAI, citate de presa centrală, ar fi vorba despre 9 persoane (cifră corectată ulterior). 

UPDATE: 

7 pacienți au murit în urma incendiului, potrivit procurorului de caz. El a infirmat informația oficială furnizată anterior de ISU, care raportase 9 decese.

Știrea inițială:

Pacienții sunt evacuați iar la fața locului au ajuns mai multe autospeciale de stingere și toate ambulanțele disponibile.

Au fost activate planurile roșu și alb de intervenție. Este afectată și secția de ATI.

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, spune că spitalul este în subordinea primăriei.

”Sunt ambulanțele. Nu este în subordinea președintelui CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului.

Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți. Planul Alfa înseamnă evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă” a spus acesta.

UPDATE:

De la ISU Călărași și ISU Ialomița au fost trimise echipaje pentru a ajuta la transferul pacienților. Intervenția este complexă, în imagini fiind surprinși pacienți scoși unii dintre ei pe geam.

În fața unității sanitare au fost aduse paturi de teraie intensivă și mașini de terapie intensivă, care sunt construite special pentru astfel de situații.

Pompierii intervin cât mai repede, deoarece în secție sunt instalații de oxigen. Ei intră pe geamul de la primul nivel al unității, intră în saloane și caută dacă au mai rămas persoane în interior.

UPDATE ora 10:58 – sursa ISU Constanța

Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.
La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.

În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție.

ISU Constanța va prezenta într -o declaratie de presă situația actualizată.

Pompierii au anunțat că au instalat un spital mobil pentru triajul pacienților. Toți pacienții trec prin acel spital mobil, le este evaluată starea de sănătate, iar medicii decid dacă rămâne la fața locului pentru îngrijiri sau dacă este trimis urgent la alt spital.

UPDATE Oficial ora 11:30

Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. Sunt 9 pacienți decedați.

Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Misiunea este în dinamica, revenim cu detalii pe parcurs.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Aristica

    vineri, 01.10.2021 at 12:25

    Oare citi trebuie sa moara in spitale arsi sub patronajul acestui imparat?
    Nu v ati saturat de el?

  2. Alina

    vineri, 01.10.2021 at 12:59

    Băi au murit 9 oameni in urma acestui incendiu !! Câți trebuie sa mai moară până se hotărăsc autoritățile să aloce bani pentru renovarea spitalelor… Spitalele din România sunt într-o stare jalnică.. Este revoltător ceea ce se întâmplă și nimeni nu răspunde pentru asta.

  3. Baba Ganush

    vineri, 01.10.2021 at 13:31

    Bine ca dam bani la stat de ne sar ochii din cap , ca sa murim in spitale!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax