Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Început de an școlar la Alba Iulia. Polițiștii și jandarmii, în sprijinul elevilor și profesorilor

Publicat

Polițiștii și jandarmii sunt alături de elevi și profesori, la începutul anului școlar, pentru a asigura măsurile de siguranță în proximitatea școlilor.

Reprezentanții IPJ Alba și IJJ Alba fac precizări despre acțiunile care vor fi organizate.

Comisar șef poliție Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt IPJ Alba:

”Peste 250 de polițiști alături de jandarmi și polițiști locali acționează la această oră în sistem integrat pentru desfășurarea în siguranță a activităților specifice deschiderii anului școlar.

De astăzi, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliție, iar echipajele vor fi prezente zilnic în zona școlilor, în intervalele orare în care se desfășoară intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor.

În acest an școlar, polițiștii de la siguranță școlară, prevenire și cei de proximitate vor organiza întâlniri informativ-preventive cu elevii și cadrele didactice din școlile din județul Alba.

Premergător începerii anului școlar, au fost făcute verificări privind modul de organizare al pazei, la nivelul tuturor unităților de învățământ, iar polițiștii de la rutieră au verificat peste 90 de autovehicule de transport elevi și i-au instruit pe conducătorii auto cu privire la conduita preventivă. A fost verificată și starea marcajelor, indicatoarelor, amenajărilor rutiere în proximitatea școlilor”.

Purtătorul de cuvânt IJJ Alba:

”Jandarmii sunt alături de elevi în acest nou început de an școlar, dar și pe întregul parcurs.  Colegii noștri se află în apropierea unităților de învățământ, pentru menținerea unui climat de siguranță”.

Știrea inițială

Polițiștii vor fi prezenți în trafic, inclusiv pe traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

De asemenea, poliţiştii rutieri acționează în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

În județul Alba, peste 50.000 de elevi și preșcolari din Alba încep noul an școlar.

Vezi 13 septembrie – începe școala: STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendar: cursuri și vacanțe

Dintre aceștia, 8.829 sunt preșcolari, 14.262 sunt în clasele zero-IV, 12.309 sunt în clasele V-VIII, 10.369 elevi de liceu, 2.663 la învățământ profesional și 1.720 în sistemul postliceal.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax