Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marți, consultări cu liderii coaliţiei PNL – USR PLUS – UDMR, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Cele mai importate declarații ale președintelui Iohannis

Am avut azi o nouă rundă de consultări. Săptămâna trecută, după prima rundă, am spus că e nevoie de câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Și s-au cristalizat

O coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlament și azi la consultări liderii partidelor s-au prezentat împreună și au propus un candidat de premier

Am decis să îl desemnez pe Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru

Florin Cîțu:

Mulțumesc partidelor care m-au desemnat

România trece printr-o dublă criză, economică și sanitară. Vin în fața dvs. cu o echipă de profesioniști. Fiecare ministru vine cu obiective clare, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că obiectivele sunt îndeplinite.

Context

Liderii coaliției își doresc ca miercuri să fie audiați miniștrii noului cabinet, iar votul de învestitură să fie dat joi, pe 24 decembrie.

Liderii formaţiunilor care sunt parte a coaliţiei au venit, marţi, împreună la consultările cu şeful statului. Au fost prezenţi preşedintele PNL, Ludovic Orban, copreşedinţii Alianţei USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, precum şi premierul propus de coaliţie – Florin Cîţu.

La începutul întrevederii, Ludovic Orban i-a înmânat preşedintelui Iohannis protocolul coaliţiei.

PSD a refuzat prezența la consultările de la Cotroceni.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor – au semnat, luni seară, acordul de guvernare 2020 – 2024. Documentul prevede că propunerea coaliţiei pentru funcţia de prim-ministru este Florin Cîţu.

A fost a doua rundă de consultări a şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor care au intrat în Parlament după alegerile din 6 decembrie.

Pe 14 decembrie, preşedintele Iohannis afirma, după discuţiile cu partidele politice, că „această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun”, însă nu erau „încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax