Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Klaus Iohannis către persoanele în vârstă: Nu vine nimeni să vă ia de acasă, statul nu impune măsuri inumane

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a participat marți, 21 apriliem la o ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. După ședință, președintele României a ținut o conferință de presă. 

În cadrul conferinței de presă, unul dintre cele mai importante puncte de pe agenda președintelui a fost combaterea informației în care se specula că bătrânii ar putea fi luați din case și băgați separat, în carantină. 

Cele mai importante declarații ale Președintelui Iohannis

Vreau să vă mulțumesc pentru că ați respectat măsurile în aceste zile de sărbătoare. Sunt foarte bucuros să constat că am reușit cu toții să facem ce ne-am propus – să stăm acasă și să sărbătorim așa cum am putut mai bine.

Vreau să mulțumesc și bisericilor, preoților, care au avut o contribuție semnificativă în a organiza ceremoniile religioase astfel încât românii să nu se expună pericolului de contaminare.

Mulțumiri speciale medicilor și personalului medical care s-au implicat foarte bine Totuși, în acest context general foarte bun, au fost câteva chestiuni negative.

Condamn ferm manifestările violente, puține, dar foarte vizibile. Au fost oameni care nu au înțeles despre ce e vorba.

Laud iar autoritățile care au intervenit ferm

Nu putem să tolerăm astfel de manifestări violente și încălcări ale normelor. Este foarte clar că acolo unde nu se respectă normele trebuie intervenit ferm.

Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare când condițiile vor fi îndeplinite

După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, dacă respctăn cu toții măsurile, e clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare.

A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște

Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil

Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane

În nici un caz statul nu va veni să impună asemenea măsuri care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul 21

Asemenea planuri prost gândite nu fac decât să inducă panică în populație, or, panica e ultimul lucru de care avem nevoie

Toți, inclusiv experții, treubie să înțeleagă că nu avem decât un plan, la care lucrăm cu toții. Chiar acum am discutat cu premierul Orban

E important să știm că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare

Vor fi măsuri graduale. La început vor fi posibile iarăși activități care prezintă un risc mic de contaminare

E nevoie de evaluare a specialiștilor, dar și o evaluare economică, pentru că vrem repornirea economiei

E important să înțelegem că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine fiecăruia dintre cetățeni.

Fiecare va trebui să aibă mai multă grijă de el și de familia sa

E încă prea devreme să luăm acum aceste măsuri vom discuta după 15 mai

Aceste măsuri vor fi luate de guvernanți, împreună cu mine, vi le vom comunica, și împreună vom trece cu bine de această epidemie.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax