Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Klaus Iohannis participă la o videoconferință cu prefecții, pe tema gestionării epidemiei de coronavirus

Publicat

Președintele Klaus Iohannis participă joi, de la ora 13:00, la o videoconferință cu prefecții pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, a anunțat Administrația prezidențială.

Acesta va participa de la Palatul Cotroceni.

Vor fi prezenți și premierul Ludovic Orban, miniștrii Nelu Tătaru și Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 12 noiembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o videoconferință cu prefecții pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, alături de Prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunțat Administrația prezidențială.

Președintele Iohannis a mai avut o astfel de videoconferință în primăvară, după instaurarea stării de urgență.

Principalele declarații: 

Știm cu toții că evoluția pandemiei e diferită. Acolo unde au fost multe cazuri noi s-au luat măsuri mai bune. Avem localități care au fost trecute în regim de carantină, altă măsură n-a mai dat rezultate.

Noul set de măsuri luate în plan național sunt bine gândite, sunt măsurile corecte și sunt măsuri de la care așteptăm rezultate în maxim două trei săptămâni

Avem primele rezultate încurajatoare de limitare a răspândirii pandemiei.

Pe cei din prefecturi vă rog să fiți foarte fermi. Vă rog, fermitate, claritate, până când toată lumea va înțelege că trebuie să respecte măsurile. Știu că nu sunt măsuri populare. Nimeni nu-i fericit dacă i se spune că nu poate să circule noaptea sau dacă li se spune părinților că școala va fi online.

Să nu deveniți sursă de știri panicardă, ar fi o eroare. Nu trebuie să fim panicarzi, trebuie să luăm toate măsurile cu mintea limpede.

În ultimele zile au apărut știri pozitive despre posibile vaccinuri. Nu știm în ce zi, în ce săptămână acestea vor fi disponibile. E foarte probabil ca ele să fie la dispozinia noastră în România în primul trimestru din 2021, în tranșe.

Vom începe cu vaccinarea întregului personal medical, după care se va continua după o schemă care este elaborată de specialiști cu persoanele din prima linie, cu lucrătorii esențial și vaccinarea populației generale va avea loc undeva în primăvară spre vară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax