Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Klaus Iohannis: Ultimele săptămâni au fost intense pentru România. Ce spune președintele despre securitatea internă

Publicat

YouTube video

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. 

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

Cele mai importante declarații ale președintelui Iohannis

Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România. Dacă vorbim de politica externă și de securitate au fost săptămâni foarte bune.

Summitul NATO de la Madrid și, cu o săptămână înainte, Consiliul european ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru România.

Cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori și acum răspunsul e pe măsură. România e un actor foarte implicat în politica europeană și de securitate. Românii sunt mai bine apărați.

Faptul că Ucraina, dar remarcabil și Moldova au primit statutul de candidat la UE și pe acest palier pentru România a fost o evoluție deosebit de bună.

Aceste rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer, sunt rezultatul unei echipe mari. Administrația prezidențială, Guvernul, ministerele, reprezentanțele au lucrat, au fost rezultate muncite. Îmi exprim mulțumirea față de toți cei care s-au implicat.

Iohannis, despre intenția ANAF de a-i verifica pe profesori: nu se pot accepta excepții

Cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit corespunzător, spune Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că profesorii care fac meditații vor fi verificați de ANAF: „Dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speță”.

„Cine realizează un venit trebuie să plătească impozit și ANAF-ul are treabă cu colectarea acestor impozite și cu verificarea. Acum, dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speță. Însă nu se pot accepta excepții – cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit corespunzător. Dacă ANAF va verifica categoriile unde se realizează evaziune pe scară un pic mai largă, atunci colectarea poate fi mai eficientă”, spune Klaus Iohannis.

El a fost întrebat despre faptul că profesorii care dau meditații vor fi verificați de ANAF

„Eu cred că mai există profesori care fac meditații și cred că plătesc impozit”, adaugă șeful statului.

În 2014, Iohannis, a evitat în cadrul unei emisiuni să dezvăluie câți bani lua pentru o oră de meditație și cum era plătit. El a susținut că nu își mai aduce aminte.

Klaus Iohannis a evitat să răspundă dacă banii îi lua în plic sau direct în numerar.

Singura întrebare la care a răspuns prezidențiabilul ACL a fost legată de legalizarea meditațiilor: „Da, asta e o problemă care ar trebui rezolvată cât se poate de urgent. Cred că fiecare venit trebuie impozitat în așa fel încât omul să-și dorească să declare venitul decât să nu-l declare. Este o chestiune care se poate rezolva”, a afirmat Iohannis.

El a declarat în mai multe rânduri că și-a achizionat cele șase case din meditațiile pe care le-au făcut el și soția sa.

Klaus Iohannis este împotriva taxei de solidaritate și nu vrea să se renunțe la cota unică

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu este de acord cu taxa de solidaritate și cu renunțarea la cota unică.

„Sunt pentru păstrarea cotei unice și împotriva taxei de solidaritate, această opinie am exprimat-o de mai multe ori”, a explicat președintele Iohannis.

Președintele României a explicat în cadrul unei conferințe de presă de ce a adoptat această poziție.

„Nu mi se pare corectă ca principiu taxa de solidaritate… iar cota unică nu este neapărat cel mai bun mod de a impozita, dar pentru un sistem care nu este digitalizat are multe avantaje”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a estimat că modificările în discuție nu se vor produce în timpul mandatului său.

Iohannis, despre legea avertizorilor de integritate: voi uza de instrumentele de care dispun

Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți despre proiectul legii avertizorilor de integritate anunțând că va uza de toate instrumentele de care dispune în calitatea de șef de stat. Sunt convins că la final vom avea o lege bună, a precizat Iohannis.

În prezent legea este la CCR pentru analiză și se așteaptă decizia judecătorilor.

„Fie se întoarce în Parlament, fie vine la mine și voi uza de instrumentele de care dispune președintele”, a explicat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful statului a mai spus că important este ca legea să respecte întocmai solicitările instituțiilor europene.

„Pentru mine este important să fie o lege bună, să transpună directiva europeană în litera și spiritul ei… alte comentarii sunt premature în această etapă… sunt convins că la final vom avea o lege bună”, a precizat Iohannis.

Parlamentarii au adoptat legea avertizorilor de integritate. România trebuia să transpună directiva UE din 2021, iar din iunie este în infringement. Legea votată în Parlament a suferit modificări majore față de proiectul cu care Ministerul Justiției venise în Parlament.

Iohannis: Nu intenționez să accept un nou experiment de austeritate în România

Președintele Klaus Iohannis spune că nu va accepta un nou plan de austeritate pentru România. El dă exemplu criza economică din perioada 2009-2011: „Rezultatul nu a fost unul bun și nu intenționez să accept un nou experiment de acest tip în România”.

„Nu cred și nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate din motive foarte simple. Am avut criza economică din 2009, 2010, 2011, unde s-a încercat în plan european să se combată criza prin măsuri de austeritate. Rezultatul nu a fost unul bun și nu intenționez să accept un nou experiment de acest tip în România”, spune Klaus Iohannis.

El spune că planul a fost prezentat în repetate rânduri de guvern.

„Este un plan care până acum a funcționat foarte bine. Guvernul, pe de o parte, alocă bani suficienți pentru investiții și avem mare noroc că dispunem de fonduri europene. investiții. Pe de altă parte, guvernul a venit cu pachete de sprijin succesive pentru a ajuta populația vulnerabilă să treacă mai ușor de șocul creșterii prețurilor. Acestea vor continua. Vom avea investiții semnificative în infrastructură și economie. Vom avea și pachete de sprijin unde e nevoie. E important să ne pregătim pt aceste vremuri care în continuare vor fi complicate. Aceste crize nu au fost generate de noi, ci de alții, în speță de Rusia care a atacat Ucraina. Trebuie să avem răbdare și guvernul să ia măsurile cele mai înțelepte”, conchide Iohannis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax