Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Măsurile de relaxare a unor restricții de la 1 august, aprobate de Guvern. Declarații oficiale

Publicat

Guvernul a adoptat miercuri hotărârea cu noi măsuri de relaxare a restricțiilor de la 1 august.

”Nu se relaxează foarte mult”, a declarat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern.

Vezi și DOCUMENT: Măsuri de relaxare de la 1 august. Nunți cu 400 de participanți și spectacole cu 75.000 de participanți

Activităție cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, anunță premierul Florin Cîțu, care prezintă măsurile de reaxare care vor intra în vigoare de la 1 august.

„Am aprobat măsurile de relaxare a restricțiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri. Unele dintre ele sunt menținute Aș menționa activităție cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localitățile cu incidență mai mică sau egală cu 2 la mie. Este foarte important. Iar o condiție importantă e că participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau testați”, anunță Florin Cîțu.

Potrivit premierului, competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise sunt permise cu spectatori până la capacitatea de 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea unei distanțe de minium un metru între persoane și dacă incidență e mai mică sau egală cu 2 la mie.

„Activitățile din baruri, cluburi și săli de jocuri până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul 05.00-02.00. Rămâne ora 02.00, nu am prelungit, dacă incidența de mai mică sau egală cu 2 la mie, doar pentru persoanele vaccinate”, conchide Cîțu.

„Este foarte bine ca se vine cu propuneri care să ajute campania de vaccinare. Cu unele sunt de acord cu altele, nu. Aștepătăm o discuție cu specialiștii .

Eu cred că vom merge pe principiile pe care am mers și până acum. Vrem să menținem economia deschisă, să nu creăm probleme, dar dacă specialiștii ne spun că acestă campanie de vaccinare care salvează vieți poate să fie ajutată, putem să luăm și aceste măsuri”, a declarat premierul.

UPDATE: Declarații Raed Arafat

– avem un nou prag epidemilogic, de 2 la mie

– creștere număr participanți până la 75.000 la evenimente culturale în exterior în localitățile cu rată de maximum 2 la mie, condiționat de vaccinare

– creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri – 150 în spații închise, 200 în spații deschise

– în localitățile în care incidența este între 2 și 3 la mie pot participa 300 de persoane la nunți sau botezuri

– competiții sportive cu până la 75% din capacitate

– activități recreative în aer liber – cel mult 50 de persoane

– creșterea numărului de participanți la 300, în spații deschise, la workshopuri și cursuri

– deschiderea cluburilor și discotecilor în intervalul 05.00 – 02.00, unde incidența este sub 2 la mie, dacă toate persoanele sunt vaccinate. Intrarea este condiționată de vaccinarea anti-COVID

În actualizare

surse: DigiFM, Mediafax, HotNews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax