Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ministrul Muncii, declarații privind măsurile sociale luate de Guvern în contextul stării de urgență

Publicat

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţie (ANDPDCA), Mădălina Turza, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Alin Ignat, susţin vineri, de la ora 12:00, o declaraţie de presă privind măsurile sociale luate de Guvern în contextul stării de urgenţă.

Principalele declarații făcute de către ministrul Violeta Alexandru:

– Fac un apel la autoritățile locale să identifice toate situațiile sociale din localitate (…) Autoritățile locale sunt cele care cunosc realitatea din teren, care cunosc nevoile grupurilor vulnerabile și le solicit să se implice activ pentru a putea răspunde prompt nevoilor acestora.

– Autoritățile publice locale pot contracta sau pot angaja specialiști în asistență socială cu care să ofere sprijinul necesar grupurilor vulnerabile.

– Centrele de servicii sociale care primesc subvenții din partea Ministerului Muncii au primit un mesaj foarte clar din partea mea: lucrați cu autoritățile locale.

– Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistență socială pe durata crizei.

– Persoanele aflate în carantină sau în izolare, persoanele vârstnice din cămine, copiii și adulții din centrele rezidențiale și alte persoanele vulnerabile, pot primi pachete cu produse de igienă necesare în această perioadă, și aceastea putând fi decontate autorităților locale din fondurile europene prin resursele puse la dispoziția României.

– Am cerut ca Direcțiile de Sănătate Publică să acorde o atenție mai mare acestor servicii oferite în centre rezidențiale, în locuințe protejate, în toate tipurile de structuri în care se oferă sprijin grupurilor vulnerabile.

– Având în vedere perioada delicată prin care trecem, împreună cu secretarul de stat Alin Ignat, cel care coordonează activitatea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, entitatea care efectuează plățile pentru toți beneficiarii de prestații sociale pe care îi avem în evidență și cărora le acordăm mai multe tipuri de beneficii, am făcut posibil ca aceste plăți, mai ales acelea care se efectuau în perioada a doua a lunii, să ajungă la beneficiari mai devreme.

– Cu privire la pensii, sper ca în cursul zilei de astăzi să pot informa pe cei care primesc pensiile prin card, că s-au efectuat plățile astfel încât să le poată încasa mai devreme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax