Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Ministrul Sănătății: Toate locurile noi la programarea pentru vaccinare vor fi pentru vârstnici și bolnavii cronici

Publicat

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat sâmbătă seara că persoanele peste 65 de ani și bolnavii cronici vor avea prioritate la programarea pentru vaccinare, în perioada următoare.

Legat de aglomerarea în spitalele din România. Trebuie să ne asigurăm că tot mai puțini oameni trebuie să fie internați. Am verificat din nou statisticile și vedem că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 65 de ani. 95,1% din decese sunt la persoane care aveau deja boli cronice. Am propus premierului și avem acceptul său ca în perioada următoare pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare să fie eligibili doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap și cei care îngrijesc aceste persoane cu handicap. Pe perioada lunii februarie, toate locurile vor merge către aceștia”, a declarat Voiculescu.

”Nu se pune problema să amânăm rapelul la vaccin.

Odată ce suntem vaccinați va scădea presiunea pe spitale. Planul e să folosim fiecare vaccin pe care îl avem în următoarele săptămâni pentru cei care au cea mai mare nevoie, tocmai pentru a nu pierde vieți.

E foarte important ca oamenii să meargă la spital de îndată ce se simt rău. Le-aș recomanda de asemenea să-și cumpere oximetru. Dacă ajung prea târziu, e enorm de greu pentru personalul medical să îi ajute”, a precizat ministrul.

Acesta a anunțat și crearea unui fond național pentru siguranța pacienților din spitale. ”Avem bani europeni, bani din bugetul național și ne vom asigura că sunt folosiți prioritar pentru îmbunătățirea urgentă a infrastructurii de siguranță la incendii, la cutremur și la unul dintre marii criminali – infecțiile nosocomiale”, a spus oficialul.

Ministrul a făcut declarații, sâmbătă seara, după incendiul de vineri de la Institutul ”Matei Balș”:

  • Sistemul sanitar are păcate vechi. Sunt de 30 de ani
  • Avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital astfel ca tragedii ca la Piatra Neamț sau Balș să nu se repete.
  • Se poate întâmpla oricând în alt spital, de aceea am și anunțat aceste măsuri: schimbăm strategia de vaccinare, punem la dispoziție fonduri și specialiști.
  • Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate de la ultimul raport.
  • Nu știm exact cauza incendiului.
  • Vom anunța la sfârșitul săptămânii viitoare măsuri după ancheta de la Matei Balș.
  • A doua mare problemă pe care vreau să o semnalez este ruptura de informare dintre spitale, pacienți și aparținători. Nu de puține ori pacienții au fost greu de găsit de către rudele acestora, respectiv informații despre aceștia au fost greu de obținut
  • În nenorocirea de ieri dimineață avem nevoie să stabilim responsabilitățile și responsabilii.
  • Ancheta este încă în curs, nu știm cu exactitate ce s-a întâmplat acolo.

surse: hotnews.ro, g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax