Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Noi proteste la Alba Iulia și în țară. În stradă, împotriva corupției și Guvernului

Publicat

O parte din albaiulieni au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva corupției, a modificării legilor justiției și a legilor fiscale. Aceștia s-au strâns duminică, de la ora 18.00, în fața Prefecturii din Alba Iulia. Aceștia au pornit în marș prin oraș. ”înarmați” cu pancarte și strigând lozinci împotriva PSD, Dragnea și Tăriceanu. ” Justiție nu corupție” au strigat pe străzi cei aproape 30 de manifestanți care au mărșăluit pe bulevardele din Alba Iulia. Printre aceștia au fost remarcați și Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului Alba Iulia, dar și Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Național al Unirii.

„Am venit pur și simplu ca și om, ca și cetățean al acestui oraș. Nu are nimic de-a face cu funcția pe care o dețin în conducerea Primăriei Alba Iulia. Este, cred eu, o minimă datorie civică de a fi alături de acești oameni care vin cu sufletul deschis și totodată hotărâți, duminică de dumincă, timp de 3 săptămâni. Este important să dăm un semnal că suntem solidari cu toți cei care protestează în țara, că nu suntem de acurd cu direcția în care se îndreaptă țara. Sunt convins că foarte mulți din comunitatea albaiuliană sunt alături de noi. Până acum încă nu s-a pornit deschis, nu au făcut un pas hotărâtor pentru schimbarea legilor justiției. În momentul în care, doamene ferește, se va întâmpla acest lucru, sunt convins că lumea se va revolta ca la începutul lunii februarie, pentru că e  inadmisibil ca după atâta sacrificu să dăm înapoi această țară cu ani și ani”, a declarat Gabriel Pleșa.

Acesta este de părere că albaiulienii nu au venit mai mulți la protestul de duminică seara deoarece „lucrurile încă bâjbâie”.

„Încă toate lucrurile bâjbâie. Nici ei nu știu cum vor încerca să producă această modificare în legile justiției. În momentul în care va apărea ceva concret, un vot în Parlament decisiv, sunt convins că lumea nu-i va lăsa să facă aceast lucru. Am încredere în albaiulienii noștrii, sunt oameni care întotdeauna au ales dreptatea și nu hoția. Am văzut acea emulație fenomenală din februarie anul acesta, eram contra cronometru, în 10 zile intră acea ordonanță și lumea s-a mobilizat extraordinar. Sunt convins că același lucru îl vor face indiferent de timp, indiferent că se apropie sărbătorile, dar repet, încă nu s-a făcut un pas decisiv pentru legile justiției”, a mai transmis Gabriel Pleșa.

Noi proteste antiguvernamentale au fost anunțate atât în Piaţa Victoriei din București, cât și în mai multe oraşe din ţară. Manifestanţii cer demisia liderilor celor două Camere şi retragerea legilor Justiţiei din Parlament.

„Asemenea lui Ion Iliescu, care în 1990 chema minerii să zdrobească Piața Universității, Dragnea își cheamă trupele de partid în stradă, să-i apere puterea personală, obținută prin furt din banii publici și abuz în funcție.

Ca să scape de închisoare, Dragnea e gata să arunce țara în haos și asmute oamenii împotriva instituțiilor legitime ale statului. A mai încercat o dată, în februarie, prin organizarea de contramanifestații la protestele împotriva OUG 13 și a eșuat.

Liviu Dragnea și PSD manipulează, exact așa cum o făceau Ion Iliescu și FSN în 1990, mințind oamenii că forțe oculte amenință țara. Atunci erau legionari și agenți străini, acum e statul paralel. Istoria a demonstrat însă că Ion Iliescu este cel care a primejduit dezvoltarea României din care milioane de români au plecat în căutarea unei vieți mai bune.

Sper că din ce în ce mai mulți români s-au trezit și au înțeles că nu România e în pericol, ci Liviu Dragnea care trebuie să răspundă pentru că a furat, împreună cu prietenii lui, din banilor lor, în afacerea Teldrum.

Liviu Dragnea declanșează războiul împotriva românilor care-și doresc o țară normală, ca afară. Mitingurile anunțate sunt o sfidare la adresa oamenilor care protestează, voluntar, pentru că s-au săturat de abuzul de putere, lăcomia și incompetența PSD, care transformă România într-un stat eșuat. Și sunt o înfruntare a partenerilor internaționali – Comisia Europeană, OLAF – care atrag atenția că România face pași înapoi în privința democrației, luptei anti-corupție și sănătății economiei.

Vom lupta împotriva adoptării legilor anti-justiție care vor instaura nedreptatea în România și vom scoate la lumină toate abuzurile PSD împotriva economiei.

Îi spunem lui Liviu Dragnea că el nu e România și că România este a noastră, a celor care dorim binele ei. Pentru prima oară în istorie, toate blocurile sindicale, ong-urile, grupurile civice și galeriile sportive, fac apel la CETĂȚENII ROMÂNI să iasă în stradă să își apere țara conform articolului 55 din Constituție.

Principalele revendicări :

  • modificările legilor Justiției
  • legile fiscale
  • abuzurile Jandarmeriei

Pentru prima dată, nu mai contează culoare politică, ideologii, revendicări, ci OBLIGAȚIA noastră de a ne apăra țara în fața acestui tăvălug politico-mafiot”, au transmis organizatorii evenimentului „Alba Iulia vrem justiție nu corupție”, pe pagina de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax