Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Orban despre tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț: Presă să nu mai sune la spitalul din Belgia, deranjează

Publicat

Duminică, premierul României, Ludovic Orban ține o conferință de presă referitoare la tragedia din Piatra Neamț, unde 10 pacienți au decedat și mai multe cadre medicale au fost grav rănite. 

Orban a oferit foarte puține informații referitoare la ce s-a întâmplat în seara de sâmbătă, 14 noiembrie. Acesta a mai spus că Parchetul General va prelua cauza.

Însă, Premierul României, Ludovic Orban a ținut să le atragă atenția jurnaliștilor români, să nu mai sune la spitalul din Belgia unde medicul care a salvat mai mulți pacienți este internat.

”Despre medicul erou de la Piatra Neamț pot să vă spun că a ajuns la Spitalul Militar din Astrid (Belgia), a fost preluat, i s-a evaluat starea de sănătate, este în tratament.

Am o rugăminte pentru reprezentanții mass-media: Nu mai sunați direct la spital, la secția respectivă, la Centrul pentru Arși, pentru că literlamente prietenii belgieni care i-au acordat sprijin imediat ne-au semnalat că există un bombardament a jurnaliștilor asupra activității. Îi rog pe cei din mass-media să nu mai sune pentru că nu fac altceva decât să deranjeze.

Suntem ținuți permanent în legătură cu starea de sănătate, este îngrijit în cele mai bune condiții, ne rugăm pentru domnul doctor. Spitalul are cele mai ridicate standarde în materie de arși”, a declarat Ludovic Orban.

Luat la întrebări de jurnaliști de ce după cinci ani de la tragedia de la Colectiv, România nu are încă unități medicale specializate și dotate la standarde înainte pentru cei arși, Orban a început să vorbească despre proiectele pentru care a cerut finanțare și ce măsuri a luat guvernul în ultimele luni pentru lupta cu COVID-19.

Premierul Ludovic Orban afirmă că este nevoie de mobilizarea specialiştilor de la Parchetul General şi de la Poliţie pentru a se stabili cauza şi responsabilităţile incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde 10 pacienţi aflaţi la ATI au murit arşi.

„Am solicitat ca echipe mixte să efectueze o evaluare începând de luni în toate secţiile de ATI privitoare la toate instalaţiile de alimentare cu gaze şi de asemenea la verificarea confirmităţii cu reglementările de siguranţă. Am solicitat susţinerea cu toată puterea a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor pentru tragedie. Specialişti să se implice cât mai rapid pentru a se stabili cauzele şi responsabilităţile, astfel încât cei vinovaţi să poată fi traşi la răspundere”, a declarat Orban.

Premierul a precizat că atât criminaliştii din cadrul Institului de Criminalistică, cât şi criminaliştii din cadrul Poliţie, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă precum şi alţi specialişti de la INSEMEX să se implice cu toată expertiza şi cu toată capacitatea pentru a identifica cât mai rapid cauzele producerii incendiului şi pentru a stabili cu precizie responsabilităţile astfel încât cei vinovaţi să poată să fie traşi la răspundere.

„Am solicitat susţinerea cu toată puterea a anchetei efectuată de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia de la Piatra Neamţ. Atât criminaliştii din cadrul Institului de Criminalistică, cât şi criminaliştii din cadrul Poliţie, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă precum şi alţi specialişti de la INSEMEX să se implice cu toată expertiza şi cu toată capacitatea pentru a identifica cât mai rapid cauzele producerii incendiului şi pentru a stabili cu precizie responsabilităţile astfel încât cei vinovaţi să poată să fie traşi la răspundere”, a declarat Ludovic Orban.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax