Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Parada militară de la București, de 1 Decembrie 2023. Peste 2.500 de militari români și străini, 40 de aeronave

Publicat

1 Decembrie 2023: La București, Parada Militară Naţională se desfășoară în Piaţa Arcului de Triumf. Participă peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În blocul de paradă defilează aproximativ 250 de militari străini. Aceștia sunt din cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos. Mai sunt şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.


Dispozitivul de defilare al tehnicii militare este alcătuit din circa 150 mijloace tehnice.

Dispozitivul aerian cuprinde 40 de aeronave militare româneşti, dintre care 23 de echipamente militare terestre şi aeriene sunt ale militarilor străini participanţi.

Parada militară de la Alba Iulia

La Alba Iulia, parada militară începe la ora 15.00. Participă peste 1.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, specialişti de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filiala Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română.

Vezi PROGRAM complet 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia. Tot ce se întâmplă de Ziua Națională a României, în Capitala Marii Uniri

Sunt prezentate  aproximativ 70 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

Din dispozitivul de defilare fac parte militari şi tehnică de luptă din Polonia şi Franţa, care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi Grupului de luptă al NATO de la Cincu.

105 ani de la Marea Unire

Sărbătorirea celor 105 de ani de la Marea Unire a provinciilor româneşti într-un singur stat este onorată de militarii români prin ceremonii şi defilări cu personal şi tehnică militară în garnizoanele din ţară în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Drapelul naţional este arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz, a anunțat MApN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax