Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO : Protest extrem al minerilor la Roșia Montană. Numărul celor blocați în subteran a ajuns la 33. ”Să vină politicienii de la București”

Publicat

YouTube video

Au trecut mai bine de două zile de când grupul celor 22 de mineri din Roșia Montană a intrat în subteran și este hotărât să nu mai iasă până la fața locului nu vor apărea politicienii de la București, pentru a discuta față în față. Aceștia își mențin amenințarea, că dacă până sâmbătă, la Roșia Montană nu se va deplasa Crin Antonescu, vor începe greva foamei. Vineri încă 11 mineri s-au alăturat celor blocați în subteran, numărul protestatarilor ajungând la 33. La gura minei circa 300-400 de ortaci au protestat până seara târziu cu lozici și cântece. Alba24 a transmis Live Video, timp de 8 ore,  protestul minerilor de la Roșia Montană.

LIVE VIDEO (Recorder) de la Roșia Montană:

YouTube video

UPDATE, ora 14.00: Încă 11 mineri, din cei care le-au dus merinde, s-au alăturat grupului de protestatari și a rămas în subteran. Aceștia se află toți în interiorul galeriei Cătălina Monulești, în partea care era în proces de decolmatare. În jurul galeriei se află aproximativ 200 de persoane.

Potrivit liderului de sindicat Cristian Albu, în această dimineață, minerii au primit vizita medicilor, care le-au făcut o nouă investigație. În interiorul minei, temperatura este de 6 grade Celsius, iar din această cauză câțiva mineri aveau 35,8 de grade Celsius. „Unii ortaci au început de hipotermie și trebuie să stea înveliți în pături, li-a s-a recomandat să se mai miște. Ei au, în mină, pături, mâncare, apă și sunt hotărâți să rămână în continuare. Cei 11 mineri care s-au alăturat grupului vineri vor să arate că protestul nu e glumă”, a explicat Albu.

Inițial, minerii amenințau că, dacă până sâmbătă Crin Antonescu nu vine la Roșia Montană, vor începe greva foamnei, însă aceștia s-au răzgândit după ce o echipă DSP s-a deplasat vineri în mină și le-a explicat ce ar înseamna acest lucru pentru starea lor de sănătate, în condițiile actuale. „Ortacii sunt vlăguiți și au decis să amâne greva foamei. Nu e o soluție pentru starea lor de sănătate”, a mai spus Cristian Albu.

Prin liderul lor de sindicat, Cristian Albu, aceștia au menționat că nu se mulțumesc cu reintroducerea în dezbatere a proiectlui de lege, ci vor să vină cineva de la București să discute cu ei, să vadă ce vor.

„Situația este aceeași de peste 48 de ore. Minerii nu au ieșit și vor să li se alăture și cei din scimbul doi. Au fost aici deputați și locali, domnii Peres, Dîrzu, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel. Dar știm bine ca problema nu vine de la ei. În continuare nu avem nicio veste de la centru. Minerii vor să vină cineva de la centru”, a spus Cristian Albu.

După mai bine de două zile la o adâncime de 300 m, în condiții de temperatruă redusă și umezeală, starea de sănătate a minerilor este încă bună. Aceștia au acumulat oboseală multă, însă periodic, primesc vizitele medicilor din localitate în mină, li se controlează tensiunea arterială, potrivit lui Albu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gigi

    duminică, 15.09.2013 at 23:00

    oare si protestul asta e la fel de bine organizat ca intalnirea din filmuletul de mai jos?
    htt ps://www.youtube.com/watch?v=p43fV0UcYIw

  2. Pipo

    luni, 16.09.2013 at 16:40

    Pai minerii iau chemat pe parlamentari cu un scop ! Sa va cati corupti se incumenteaza sa-si dea arama pe fata si sa-i vada lumea in splendoarea lor. Ca-i in cot de proetstele minerilor ca si asa sunt platiti toti de RMG.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax