Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Premieră națională în Alba: Iron Man de România. Un jet-pack cu pilot a fost testat cu succes la Rimetea. Exercițiu DSU

Publicat

Un jet-pack de zbor a fost testat în premieră națională luni dimineața, în județul Alba. Mai exact, un exercițiu de salvare montană cu ajutorul aparatului a avut loc la Rimetea. 

Jet-pack-ul denumit Gravity Industries Jet Suit a fost testat de către un pilot. În primul zbor, pilotul s-a ridicat de la sol la Baza Salvamont de la Rimetea, fără a pleca de la fața locului.

Nici o instituție publică din județ nu a anunțat exercițiul înainte de începerea acestuia. De asemenea, reprezentanții Salvamont Alba, cei care au în subordine locația de testare, nu au anunțat evenimentul.

Acesta a fost făcut public pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, organizatorul evenimentului.

„În cadrul acestui exercițiu vom testa inovatorul sistem al Gravity Industries, rucsacul cu care persoanele pot zbura”, au transmis reprezentanții DSU.

„E o plăcere să fiu aici. Abia aștept să fac acest exercițiu și să zbor foarte repede pe acest munte”, a spus fondatorul și pilotul șef de testare al Gravity Industries, inventatorul britanic Richard Browning.

Într-un live video pe Facebook, aparatul a fost testat în cadrul unui exercițiu de salvare.

Pentru a ajunge mai rapid la victimă, pilotul s-a ridicat de la sol cu ajutorul Gravity Industries Jet Suit și a pornit în zbor spre victimă, pe crestele montane.

Drum pe care, în mod normal, structurile Salvamont, echipate pentru astfel de situații de urgență l-ar parcurge în 1:30 h , a durat 2 minute, de la momentul coborârii din mașină.

Prețul unui astfel de aparat de zbor pornește de la 380.000 de lire, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax