Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

LIVE VIDEO Premierul Marcel Ciolacu, declarații după întâlnirea de la Bruxelles: Nu sunt de acord cu creșterea TVA peste 19%

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu (președintele PSD) a transmis vineri că nu este de acord cu creșterea TVA peste 19%, în contextul discuțiilor de la Bruxelles, unde s-a discutat despre majorarea TVA la 21%. 

Ciolacu a avut o serie de întrevederi la Bruxelles, inclusiv cu reprezentați tehnici ai Comisiei Europene, cu care a discutat măsurile.

El a spus că Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, pe măsurile fiscale care vor fi luate.

Declarații Marcel Ciolacu de la Bruxelles:

”Am vorbit foarte mult despre PNRR, că România va implementa fără excepție reformele din PNRR. Am vorbit mai ales de modificarea PNRR.

Pachetul de măsuri va cuprinde reforma administrative, combaterea evaziunii fiscale și de asemenea măsurile fiscale.

Am anunțat foarte clar că eu nu sunt de acord ca prim ministru al României că nu sunt de acord cu creșterea cotei TVA la peste 19%.

Dorim să ridicăm nivelul de luptă cu evaziunea fiscală. Numai la TVA este ăn jur de 20 de miliarde…

Nu vorbim de reduceri de noi taxe, de austeritate. Vorbim de reducere a cheltuielilor bugetare, de zona de evaziune fiscală.

Vorbim de scăderi de salarii în zona bugetară. N-a vorbit nimeni niciodată cu adevărat: Nu poți să fii un bugetar de lux și să vorbim de echitate socială”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri despre anunţul premierului privind asumarea răspunderii în Parlament, pe pachetul de măsuri fiscale că angajarea răspunderii guvernului este prevăzută în Constituţie, este o metodă constituţional corectă pentru a promova legislaţie, atunci când se consideră că aceasta este metoda cea mai bună.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax