Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Premierul, vicepremierul și mai mulți miniștri, în vizită oficială la UM Cugir

Publicat

Premierul Ludovic Orban este în vizită oficială în județul Alba, alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și ministrul Transporturilor – Lucian Bode.

UPDATE: Delegația oficială a ajuns în jurul orei 10.00 la sediul UM Cugir și a intrat în interiorul fabricii.

La UM Cugir se discută despre relansarea industriei de apărare, prin retehnologizare, dar și despre contracte cu Armata Română, pentru armament.

La vizita de la Cugir mai participă autorități locale și județene: prefectul Nicolae Albu, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ Alba Marius Hațegan, viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul, primarul Adrian Teban (Cugir), primarul Dorin Nistor (Sebeș), dar și europarlamentarul Mircea Hava, deputatul Florin Roman, deputatul Claudiu Vasile Răcuci.

Reprezentanții Guvernului vor verifica, în teren, de la ora 11.00, și stadiul investițiilor de infrastructură pe Autostrada Sebeș-Turda.

Vizita în Alba se încheie la fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

La Uzina Mecanică Cugir, printre investițiile recente este cea în valoare de 4,3 milioane de euro într-un utilaj de forjat țevi de armă la rece, pentru mitraliere calibru 12,7 x 108 mm, 12,7 x 99 mm (.50) și 14,5 x 114 mm pe tripod și tun de aviație calibrul 23 mm.

Din anul 2001, „Uzina Mecanică Cugir” SA este filială a Companiei Naționale Romarm. În cadrul societății lucrează aproximativ 1.000 de angajați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax