Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis anunță NOILE DECIZII legate de pandemie. Masca redevine obligatorie peste tot

Publicat

Criza sanitară prin care trece România a fost discutată astăzi la Cotroceni, la inițiativa președintelui Klaus Iohannis. 

Subiectul principal a fost legat de măsurile care vor trebui adoptate, pentru reduce impactul valului 4 al pandemiei de COVID asupra populației. 

Vezi și Semestrul I se va prelungi până în luna ianuarie 2022 cu o vacanță forțată. Structura anului școlar MODIFICATĂ

Principalele declarații:

”Vaccinarea oprește pandemia. În vestul României, unde lumea s-a vaccinat în masă, lumea s-a relaxat. Pandemia nu mai are impact.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot.

Este regretabil dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni.

Circulația va fi restricționată noaptea, cu excepția celor vaccinați.

Circulația ziua se va face cu certificatul verde, din pacate pentru cei nevaccinați se va circula cu o mulțime de restricții.”

Președintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul are în pregătire mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate, între care restricții pe timp de noapte și certificat verde în majoritatea activităților zilnice. Restricțiile se vor aplica de luni, a spus, miercuri seara, președintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a spus că deși este „regretabil”, trebuie să fie instituite restricții, iar acestea vor intra în vigoare de luni.

„Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricții intră în vigoare, asta după ce Comitetul Național și experți în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune și în limbaj juridic”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a dat doar câteva exemple în ceea ce privește restricțiile.

„Va fi restricționată circulația în noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că restricțiile se vor domoli pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și România va scăpa de pandemie.

Cine a participat la ședință

Reprezentanții tuturor instituțiilor relevante au participat la ședință.

Vezi și Modele de DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de angajator. Documente obligatorii pentru nevaccinați, după ora 20.00, în localitățile cu incidență peste 6 (weekend) și peste 7,5 (toată săptămâna)

Președintele Klaus Iohannis a convocat de la ora 17.30, o ședință la care au participat prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. George

    miercuri, 20.10.2021 at 20:43

    Ești un PAIASOOO 🥳 tovarășu președinte de COLHOZ-COPERATIVĂ-CAP

  2. Petru

    miercuri, 20.10.2021 at 21:06

    Pentru cei nevaccinați pe timp de zi să se dea un spor pentru toxicitate , iar pentru vaccinați, pe timp de noapte spor de noapte .
    Oare COVIDUL face diferența între zi și noapte sau între un magazin de cartier și un mall ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax