Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, declarații în criza politică, după negocierile PNL cu USR și PSD

Publicat

YouTube video

Președintele Klaus Iohannis susține joi, 4 noiembrie 2021, o declarație de presă la ora 18:00, de la Palatul Cotroceni.

Declarațiile președintelui vin în contextul crizei guvernamentale izbucnite odată cu demiterea guvernului condus de Florin Cîțu.

PNL are discuţii cu USR, dar şi cu PSD, în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui nou Guvern, după ce liberalul Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Iohannis pentru funcția de premier, și-a depus mandatul.

Principalele declarații făcute de Klaus Iohannis: 

„Am două teme pe care doresc să le ating. Prima temă se referă la procedurile de instalare a unui nou Guvern. Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament și astfel Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlamentul României.

Între timp, partidele au reluat discuțiile și acest lucru este foarte bun.

Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și în consecință nu pot să accept în continuare astfel de abordări.

În concluzie, voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci, voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern.

A doua temă se referă la școli și vaccinare.

La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a putea evita răspândirea pandemiei.

La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită. Începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, pentru sistemul preuniversitar.

Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii”

Material în curs de actualizare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax