Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Președintele României, Klaus Iohannis, face declarații după ce Guvernul Cîțu a căzut: ”Trist, dar adevărat”

Publicat

Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la Cotroceni la ora 18.00, după ce Guvernul Cîțu a căzut în urma votării moțiunii de cenzură a PSD.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a trecut marți de votul Parlamentului cu 281 de voturi. Pentru a fi adoptată moţiunea trebuia să întrunească 234 de voturi „pentru”.

Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare

Klaus Iohannis a anunțat că va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească și să găsească „abordări mature”

Cele mai importante declarații

”Trist dar adevărat”, așa și-a început Klaus Iohannis declarația de presă.

Acesta a precizat în linii mari că România se află într-o criză din cauza pandemiei de COVID, dar că politicienii care au votat moțiunea de cenzură au aruncat țara și într-o criză politică.

Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi e ”criză”. Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală

De lucru ar fi suficient pentru politicieni, să rezolve probleme. Dar ce s-au gândit unii politicieni? Să mai adauge o criză, a guvernării

În acest fel, azi în Parlament a fost votată o moțiune de cenzură, deci guvernul a picat

Politicienii s-au obșnuit să se arate cu degetul, să se acuze de diferite lucruri.

Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. E o situație complicată.

Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români.

USR a fost în guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie.

Suntem în situația de a găsi o soluție, România trebuie să fie guvernată, vine iarna, e pandemie

Este nevoie de soluții și e momentul pentru decizii mature

Pentru a da timp partidelor să găsească abordări mature și să vină cu ele, voi convoca consultări cu partidele abia săptămâna viitoare.

Acum se cere maturitate și responsabilitate

Șeful statului afirmă că în ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte: „politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, asta inclusiv în interiorul partidelor. Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. Este o situație complicată”.

Iohannis a dat vina pe USR pentru criza politică, spunând că formațiunea a plecat din guvern și a votat împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de marți:

„Este o situație complicată, o situație care a fost generată – această moțiune și trecerea ei prin Parlament – de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. Haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații.

USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din Guvern și a votat, USR, împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi.

Acestea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să-i spuneți. Acum, însă, suntem în situația de a trebui să găsim o soluție.

Trebuie să găsim o soluție, România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva.

Acest cineva, evident, este Guvernul României. Așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice”.

Drept urmare, pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare: „Acum se cere maturitate și responsabilitate”.

Ce a scris Klaus Iohannis pe Facebook

”Trist, dar adevărat! Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi este „criză”.

Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală și, în acest context, în Parlament a fost votată o moțiune de cenzură care mai adaugă o criză, cea a guvernării.

Situația a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români.

USR a fost parte din coaliție, a plecat din guvern și a votat moțiunea împreună cu PSD și AUR.

Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie.

Trebuie să găsim o soluție pentru că România trebuie guvernată și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor.

Pentru a da timp partidelor să se întrunească în forurile interne și să vină cu o abordare matură, voi convoca consultări săptămâna viitoare”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Guvernul Cîțu a CĂZUT, moțiunea a trecut. Ce se întâmplă mai departe, ce va face președintele și când am putea avea alt guvern

Este cel mai mare număr de voturi strâns vreodată în România la o moțiune de cenzură.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    marți, 05.10.2021 at 18:22

    Trist pentru el.

  2. Scărtz

    miercuri, 06.10.2021 at 07:21

    El cand pica ? O vina in caderea aluia are si el !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax