Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Primul spectacol cu Garda Cetății Alba Carolina din acest an, la Alba Iulia. Programul reprezentațiilor

Publicat

La Alba Iulia, continuă spectacolele de reconstituire militară cu Garda Cetății Alba Carolina. Prima reprezentație este sâmbătă, de la ora 12.00.

Albaiulienii și turiștii vor putea urmări aceste evenimente în fiecare sâmbătă și duminică, dar și în unele zile libere.


„Urmare a succesului înregistrat în mod constant, spectacolele de reconstituire militară derulate de Primăria Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina au fost integrate în programul de evenimente anual ca prioritare datorită potențialului lor și atractivității în rândul tinerilor, respectiv prin obiectivul de promovare a culturii și istoriei prin acțiuni de istorie trăită.

Spectacolele de reconstituire militară – spectacole cu Garda Cetății Alba Carolina își centrează acțiunile pe promovarea turismului cultural, prin acțiuni de reenactment, prezentarea unor scene de istorie vie prin reenactori, respectiv acțiuni de promovare și conștientizare a bagajului cultural-istoric al municipiului Alba Iulia ”, precizează autoritățile locale.

Vor fi circa 50 de spectacole de reconstituire militară – spectacole cu Garda Cetății Alba Carolina, în acest an.

Programul spectacolelor cu Garda Cetății Alba Carolina

Sâmbăta: spectacole cu Garda mare (25 de persoane și 4 cai) cu o durată de minim 30 de minute/reprezentație, spectacol tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a:

  • 26 de reprezentanții sâmbăta, de la ora 12.00, precum și în data de 1 mai, la ora 12.00 și în 1 iunie, la ora 12.00

Duminica, de la ora 12.00: spectacole de proporții reduse cu Garda mică (13 persoane și 3 cai) cu o durată de minim 30 de minute/reprezentație, spectacol tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a

  • 26 de reprezentații duminica, de la ora 12.00, precum și în data de 5 iunie, la ora 12.00 și în 15 august, la ora 12.00.

Spectacolele vor avea loc în perioada 22 aprilie – 1 octombrie 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax