Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Fostul principe Nicolae al României, în vizită la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

Fostul principe Nicolae al României a participat marți, 12 iunie, la o serie de manifestări artistice organizate de Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia. Vernisaj de pictură cu tema casei regale, dansuri populare cântece în limba română și limba engleză, au fost prezentate de elevii școlii. Un moment vizibil emoționant pentru fostul principe  a fost primirea unui portret al regelui Mihai, realizat de o tânără artistă a școlii.

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, a organizat marți, 12 iunie, de la ora 10.00, un eveniment festiv cu prilejul vizitei fostului principe Nicolae al României în instituția școlară din Alba Iulia.

Nepotul Regelui Mihai a fost primit cu căldură și multe zâmbete de către elevii școlii,care fără emoții după intrarea în unitatea de învățământ, Nicoale a fost invitat să ia parte la un mic moment artistic.

Nicoale a ascultat și a aplaudat de cei prezenți cântelece corului „Prietenia” al claselor V-VIII. Momentul a fost urmat de dansuri populare susținute de ansamblul școlii.

În cadrul evenimentului a avut lor vernisajul expoziției de pictură a elevei Romina Semprini din clasa a VI-a C, care i-a oferit fostului principe un portret al bunicului său, Regele Mihai, momentul a fost unul emoționant pentru Nicolae, el fiind plăcut surprins de talentul tânărei artiste și ia cerut elevei să îi trimită un portofoliu de pictură în vederea unei posibile colaborări cu un prieten de al său colecționar de artă.

Evenimentul a continuat cu o expoziție cu lucrări ale elevilor pe tema „Casa Regală în viziunea copiilor”, și o prezentare de carte susținută de Maria Ileană, în prezent absolventă de liceu, care și-a făcut debutul literar ca elevă a Școlii „Avram Iancu”.

Au fost prezenți la eveniment și câștigătorii concursului „Un rege, o regină” organizat de ANRM, care au fost premiați de Casa Regală în cadrul unei festivități desfășurate la București, în anul 2014, elevi care au reprezentat cu mândrie Școala „Avram Iancu” la această festivitate.

După momentul artistic Nicolae a vizitat o parte a claselor de studiu, unde a interacționat cu elevii și a făcut poze de grup.

Momentul interesant al vizitei în clasele de studiu a fost când un elev al clasei a V-a l-a întrebat pe fostul principe când va fi rege, cel din urmă ia răspuns că acest eveniment pentru a fi posibil ține de multe lucruri și în special de dorința societății.

Vizita s-a încheiat cu o sesiune de autografe din partea lui Nicolae pe filele cărții „Drumul spre casă” și semnarea cărții de oaspete a școlii.

În cadrul interviului acordat presei Nicolae a destăinut că cermonia religioasă a nunții sale va avea loc la Sinaia în data de 30 septembrie, și referitor la scrisoarea trimisă către principesa Margareta și soțului ei principele Radu pentru a îi fi nași are speranța că răspunsul va fi unul pozitiv din partea celor doi.

Referitor la invitați, momentan lista conține 250 de nume, dar e foarte probabil să crească pe ea aflându-se și invitați din peste 13 țări din Europa, dar și din Australia și America.

Ca ultime gânduri în cadrul interviului, fostul principe a îndemnat ca în Anul Centenar al României, cetățenii țării să fie mai uniți deoarece doar uniți Rpmânia poate prospera.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax