Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Procesiune cu sute de persoane la Alba Iulia, în memoria eroilor patriei. Deplasare spre Cimitirul Eroilor

Publicat

La Alba Iulia se desfășoară, în 1 iunie, o procesiune dedicată Zilei Eroilor. Evenimentul a început din fața Catedralei Încoronării și continuă pe traseul Bulevardul Încoronării – Cimitirul Eroilor.

Participă aproximativ 300 de persoane, cărora li se vor mai adăuga pa parcurs, un sobor de preoți, cadre militare active și în rezervă, elevi militari, elevi seminariști, fanfara județului Alba, reprezentanți ai localităților care au eroi înhumați în Cimitirul de Onoare al Eroilor, potrivit organizatorilor (Cercul Militar Alba Iulia).

Vezi și 2 iunie – Înălţarea Domnului 2022: creștinii ortodocși se salută cu ”Hristos S-a Înălțat”. Tradiții, obiceiuri și rugăciunea specială

Marșul a pornit de la Catedrala Încoronării și este programat să ajungă la Cimitirul Eroilor.

La Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, va fi oficiată o slujbă de parastas, de către un sobor de preoți condus de părintele Oliviu Botoi, consilier cultural si purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Colonel în retragere Nicolae Panduru va prezenta semnificația evenimentului, apoi vor susține alocuțiuni primarul Gabriel Pleșa și șeful Cercului militar Alba Iulia, Petruța Pop.

Urmează apelul solemn al eroilor căzuți la datorie și înhumați în Cimitirul eroilor și aprinderea candelelor la mormintele eroilor, precum și un moment de reculegere.

Evenimentul mai cuprinde moment artistic, susținut de Grupul de copii al Parohiei Platoul Romanilor, condus de prof. Sorina Matei – cântece patriotice, Tudor Furdui Iancu, pr. Doru Gheaja.

Se încheie cu aprinderea unor lampioane și lansarea acestora.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax