Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO-VIDEO: PROTEST al părinților și elevilor de la Școala Gimnazială Micești, la Inspectoratul Școlar Județean Alba

Publicat

Părinți și elevi de la Școala Gimnazială Micești protestează vineri dimineața, în fața Inspectoratului Școlar Județean Alba, împotriva deciziei de mutare a claselor V-VIII la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.

În luna iulie, comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale Micești a câștigat în primă instanță procesul împotriva Ministerului Educației în ceea ce privește mutarea claselor V-VIII de la școala din Micești la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Tribunalul Alba a desființat hotărârea prin care clasele din ciclul gimnazial urmau să funcționeze din toamnă în clădirea liceului din Alba Iulia.

Între timp a apărut un ordin de ministru, iar părinții au fost chemați să își înscrie copiii la Alba Iulia. Vineri dimineața, zeci de părinți și elevi au venit pentru a protesta în fața Inspectoratului Școlar Județean Alba. Pe pancarte protestatarii au scris: „Dacă ei sunt viitorul, nu le mai stricați motorul!”, „Doamna Dărămuș, se știe că istoria se scrie și când faceți o prostie!”, „Pe ai noștrii scumpi copii nu faceți economii!”.

În jurul orei 09:40, reprezentanții părinților au fost invitați la discuții de către inspectorul școlar general Marcela Dărămuș.

YouTube video

În urma disucției ambele părți au căzut de acord că vor aștepta decizia instanței.

„Așa cum a spus liderul asociației părinților, așteptăm hotărârea instanței. La noi a venit un dosar de fundamentare a planului de școlarizare, bazat pe criteriile din metodologie pe care noi le-am luat în considerare. De ce au ajuns ei la această consuzie întrebaţi-i pe dânşii. În acest moment elevii sunt înscriși la Liceul Sportiv din Alba Iulia, pe clasele de gimnaziu. Dacă părinții dorec să-și transfere copiii în alte unități de învățământ, noi suntem de acord, dar să nu ajungem la acea concluzie până nu vedem hotărârea instanței” a declarat inspectorul general, Marcela Dărămuș.

YouTube video

Reamintim faptul că în data de 16 aprilie, comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale din Micești a atacat în instanță hotărârea dată de Consiliul de Administrație al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, prin care ciclul gimnazial al Școlii Gimnaziale din  Micești era mutat în clădirea liceului din Alba Iulia.

Hotărârea liceului vine ca urmare a numărului mic de elevi înscriși în ciclul gimnazial la Școala din Micești. Prin urmare, consiliul de administrație de care școala aparține a hotărât ca, din toamna anului 2018, în noul an școlar, clasele V-VIII să fie mutate în unitatea Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Părinții din Micești s-au revoltat și nu au fost de acord cu hotărârea luată de direcțiunea liceului. Prin urmare au dat în judecată Ministerul Educației Naționale reprezentat de Inspectoratul Școlar Județean Alba și Liceul cu Program Sportiv, proces în care au cerut anularea hotărârii nr. nr. 86/17.01.2018.

Tribunalul Alba a anulat hotărârea dată de liceul albaiulian în data de 29 iunie și a obligat liceul la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

Este o primă  victorie a părinților, dar decizia nu este definitivă, fiind atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Problema cu școala din Micești nu este nouă, în 2016 consiliul administrativ a dorit comasarea claselor a V-a cu cele de a VIII-a. După multe discuții, situația a fost rezolvată și clasele nu au fost comasate.

Citește și:  FOTO-VIDEO: Peste 150 de părinți au semnat o petiție împotriva comasării claselor la Școala din Micești. Decizia IȘJ Alba, contestată

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    sâmbătă, 01.09.2018 at 13:01

    Dacă numărul de elevi este mic pentru constituirea unei clase! ISJ nu raspunde cu nimic……METODOLOGIA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate