Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: PROTEST AUR la Alba Iulia, împotriva restricțiilor stabilite de Guvern. Se cere ridicarea „de urgenţă” a acestora

Publicat

Aproximativ 100 de persoane s-au strâns luni după-amiaza în fața sediului Prefecturii din Alba Iulia, la un protest organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), împotriva restricțiilor decise de Guvern.

În jurul orei 17.10, la manifestare participau circa 30 de persoane, simpatizanți AUR.

În jurul orei, 17.18, numărul acestora a ajuns la 80. Participanții au pornit în marș, în apropierea locației protestului.

În jurul orei 17.25, manifestanții s-au oprit din nou în fața Prefecturii Alba.

Unii dintre manifestanți poartă steaguri tricolore. S-a scandat: ”Libertate!”, ”Jos masca”.

Până la ora 17.50, numărul participanților la protest era de aproximativ 100 de persoane.

Jandarmii le-au reamintit participanților că pentru organizarea de proteste este necesară autorizarea din partea autorităților locale. Deocamdată nu au fost date sancțiuni sau amenzi. Protestul a fost pașnic.

Printre cei care au fost prezenți în locația protestului s-au numărat și reprezentanți ai unor săli de fitness sau din industria HoReCa.

UPDATE: Protestul s-a încheiat la ora 17.45. Potrivit Jandarmeriei Alba, nu au fost date sancțiuni, iar numărul participanților a fost 80.

Proteste împotriva restricțiilor au fost și la Blaj (60 de participanți, s-a încheiat la ora 19.00), iar la Cugir, în jurul orei 19.30, manifestația era în desfășurare.

Știrea inițială

AUR a anunțat proteste, luni, în faţa sediilor prefecturilor din toată ţara şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

De asemenea, va cere demisia premierului Florin Cîţu şi a secretarului de stat în MAI Raed Arafat, precum şi ridicarea „de urgenţă” a restricţiilor anti-COVID.

„AUR va protesta în faţa prefecturilor din toată ţara şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, astăzi, la ora 17,00, împotriva măsurilor ilegale prin care Guvernul Cîţu încalcă drepturile şi libertăţilor fundamentale ale românilor. (…) În acest context, AUR cere Guvernului ridicarea de urgenţă a tuturor restricţiilor ilegale, incoerente şi iraţionale impuse sub pretextul crizei sanitare, (…) solicită explicaţii publice cu privire la fundamentarea ştiinţifică a impunerii restricţiilor şi demisia premierului Florin Cîţu şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat”, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

AUR susţine că Guvernul perpetuează un „climat de psihoză generalizată (…) România” şi că se încalcă „constant” drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Potrivit comunicatului, „AUR denunţă (…) încălcarea constantă a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti săvârşită cu complicitatea întregii clase politice; măsurile dictatoriale care proiectează pedeapsa colectivă asupra tuturor românilor, consideraţi infractori; lipsa cu desăvârşire a unor politici publice coerente cu măsuri profilactice anti-COVID-19; sugrumarea agenţilor economici şi dezastrul la care a ajuns mediul de afaceri; tirania mediatică prin care se promovează vaccinuri experimentale cu complicitatea presei; dubla măsură abordată în aplicarea sancţiunilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax