Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: PROTEST în fața Prefecturii Alba împotriva înghețării veniturilor angajaților din sănătate și asistență socială

Publicat

Reprezentanții Sindicatului Județean SANITAS Alba pichetează marți Prefectura Alba în semn de protest față de adoptarea OUG 226/2020 care îngheață veniturile angajaților din sănătate și asistență socială. 

Principalele revendicări sunt următoarele:

1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul aplicării creșterilor salariale prevăzute de lege pentru anul 2021 pentru salariații din sănătate și asistență socială.

„Facem precizarea că această măsură este valabilă doar pentru infirmiere, asistenți  sociali, educatori, îngrijitoare, brancardieri, personal tehnic-administrativ, liftiere, șoferi, etc. deoarece medicii, asistenții și alte categorii profesioniste au beneficiat de majorarea la maximul din grilă încă din 01.03.2018 respectiv 01.07.2020”, au mai transmis reprezentanții SANITAS Alba.

2. Stabilirea sporului de condiții prin raportare la salariul de bază aflat în piață; aceleași categorii defavorizate de la punctul 1 au sporurile de condiții de muncă raportate la salariul din 2018, fiind de două ori discriminate.

3. Acordarea stimulentului de risc salariaților din asistența socială și personalului din unitățile saniare, finanțat de Ministerul Sănătății.

„Legea 82/2020 prevede acordarea unui stimulent de risc lunar pe perioada stării de urgență pentru personalul medical și sanitar auxiliar din spitale „care au activat în timpul stării de urgență și care au avut în evidență sau sub tratament pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19” și pentru personalul din DGASPC-uri „implicat direct în sprijinirea și/sau îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri vulnerabile”.

Până la această dată au primit stimulent de risc doar personalul din spitale finanțat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, celălalt personal din unitățile sanitare (Unitatea de Primiri Urgențe, Centrul de Sănătate Mintală, medicii rezidenți, ș.a.) și personalul din DGASPC-uri nu au primit și nici nu sunt semnale pozitive în acest sens. În funcție de rezultatul negocierilor, Consiliul Național al Federației SANITAS va decide următoarele acțiuni revendicative. 

Atragem atenția Guvernului României că neacordarea majorărilor salariale prevăzute de lege și a celorlalte revendicări enumerate generează nemulțumiri imense în rândul salariaților și crează inevitabil premisele declanșării unor acțiuni de protest de mare amploare în anul 2021”, au mai transmis reprezentanții SANITAS Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    marți, 12.01.2021 at 17:04

    Felicitarile noastre!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax