Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: PROTEST în fața Prefecturii Alba împotriva înghețării veniturilor angajaților din sănătate și asistență socială


Publicat

Reprezentanții Sindicatului Județean SANITAS Alba pichetează marți Prefectura Alba în semn de protest față de adoptarea OUG 226/2020 care îngheață veniturile angajaților din sănătate și asistență socială. 

Principalele revendicări sunt următoarele:

1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul aplicării creșterilor salariale prevăzute de lege pentru anul 2021 pentru salariații din sănătate și asistență socială.

„Facem precizarea că această măsură este valabilă doar pentru infirmiere, asistenți  sociali, educatori, îngrijitoare, brancardieri, personal tehnic-administrativ, liftiere, șoferi, etc. deoarece medicii, asistenții și alte categorii profesioniste au beneficiat de majorarea la maximul din grilă încă din 01.03.2018 respectiv 01.07.2020”, au mai transmis reprezentanții SANITAS Alba.

2. Stabilirea sporului de condiții prin raportare la salariul de bază aflat în piață; aceleași categorii defavorizate de la punctul 1 au sporurile de condiții de muncă raportate la salariul din 2018, fiind de două ori discriminate.

3. Acordarea stimulentului de risc salariaților din asistența socială și personalului din unitățile saniare, finanțat de Ministerul Sănătății.

„Legea 82/2020 prevede acordarea unui stimulent de risc lunar pe perioada stării de urgență pentru personalul medical și sanitar auxiliar din spitale „care au activat în timpul stării de urgență și care au avut în evidență sau sub tratament pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19” și pentru personalul din DGASPC-uri „implicat direct în sprijinirea și/sau îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri vulnerabile”.

Până la această dată au primit stimulent de risc doar personalul din spitale finanțat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, celălalt personal din unitățile sanitare (Unitatea de Primiri Urgențe, Centrul de Sănătate Mintală, medicii rezidenți, ș.a.) și personalul din DGASPC-uri nu au primit și nici nu sunt semnale pozitive în acest sens. În funcție de rezultatul negocierilor, Consiliul Național al Federației SANITAS va decide următoarele acțiuni revendicative. 

Atragem atenția Guvernului României că neacordarea majorărilor salariale prevăzute de lege și a celorlalte revendicări enumerate generează nemulțumiri imense în rândul salariaților și crează inevitabil premisele declanșării unor acțiuni de protest de mare amploare în anul 2021”, au mai transmis reprezentanții SANITAS Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    marți, 12.01.2021 at 17:04

    Felicitarile noastre!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO PERCHEZIȚII în Alba și Cluj: Mai multe persoane ar fi falsificat documente, permise de conducere și certificate

Publicat

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul din Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 23 de percheziţii domiciliare, în județele Alba și Cluj, la persoane bănuite de fals, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum permise de conducere și certificate de competență profesională, pe care le-ar fi pus la dispoziția unor persoane, contra unor sume de bani.

Vor fi puse în executare 22 de mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Totodată, la acțiuni participă și polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbați din Zlatna și Blaj, cercetați de polițiști. Au condus sub influența băuturilor alcoolice și fără permis

Publicat

Doi bărbați din Zlatna și Blaj sunt cercetați de polițiști după ce au condus autoturisme fiind sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 17 ianuarie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul. Republicii din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 17 ianuarie 2022, în jurul orei 21.00, polițiștii din Blaj au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Mănărade, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Reacția premierului Nicolae Ciucă la acuzația că și-a plagiat teza de doctorat

Publicat

Guvernul a transmis joi o declarație legată acuzația potrivit căreia premierul Ciucă și-a plagiat teza de doctorat. Acesta neagă că și-ar fi plagiat lucrarea și face apel la experiența sa în domeniul științelor militare. 

Precizare de presă a Prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă

Ca urmare a interesului manifestat public față de teza de doctorat „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”, pe care am susținut-o în anul 2003, la Universitatea Națională de Apărare (UNAp), am decis să solicit analizarea lucrării de către Comisia de Etică a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susținut teza de doctorat care are un pronunțat caracter specific domeniului Științe Militare.

Alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experiența personală acumulata in misiunile internaționale la care am participat nemijlocit, individual sau împreună cu Batalionul 26 Infanterie: misiunea ONU de menținere a păcii din Angola (1996-1997), misiunea NATO din cadrul rezervei strategice a SACEUR pentru Balcanii de Vest (2000-2001) și misiunea de tip coaliție din Afganistan (2002).

Așadar, teza mea de doctorat înglobează, pe lângă cercetarea științifică și studiul teoretic, experiența acumulată în misiunile reale și exercițiile la care am participat, aceasta constituindu-se, în mod evident, contribuția originala proprie unei teze de doctorat corect elaborata.

În calitatea de militar, indiferent de poziția pe care am fost încadrat, mi-am îndeplinit întotdeauna atribuțiile, respectând principiile, legile și regulamentele militare care guvernează activitatea Armatei Române.

În acuzele publice se reclamă că unele referiri din notele de subsol nu apar și în lista bibliografică. Acest lucru nu arată altceva decât faptul că lucrarea a fost elaborată onest, fiind menționata cel puțin într-un loc sursa bibliografică.

Acuzațiile publice nu se pot susține științific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect și profesionist utilizată.

Sintagme si formulări standardizate specifice domeniului tezei de doctorat (gen “pilon de stabilitate” etc) nu trebuie ocolite atunci când tratezi un subiect sensibil – precum geopolitica – unde semantica trebuie neaparat să fie precisă, motiv pentru care anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate.

Din anul 2003, după susținere, teza mea de doctorat este publică și a putut și poate fi consultată la Biblioteca Universității Naționale de Apărare și la Biblioteca Națională.

Consider că am realizat lucrarea conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etica a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat, în acord cu prevederile legale în vigoare, in spiritul OMEC Nr. 5229/2020 din 17 august 2020.

În măsura în care vor mai exista semne de întrebare, UNAp va fi îndreptățită sa solicite verificarea de către CNATDCU – Comisia 26 – Științe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii și ordine publică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum a rămas o femeie fără portofel într-o parcare din Sebeș. Polițiștii au reținut un bărbat

Publicat

Un bărbat de 43 de ani din Sebeș a fost reținut de polițiști, după ce ar fi furat portofelul unei femei. Fapta s-a petrecut în parcarea unui supermarket din Sebeș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 17 ianuarie 2022, polițiștii de investigații criminale din Sebeș au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 43 de ani, din Sebeș, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 15 ianuarie 2022, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din Sebeș, ar fi sustras un portofel lăsat nesupravegheat pe un coș de cumpărături, de către o femeie de 27 de ani, din Cugir.  În portofel se afla suma de 2.000 lei și mai multe documente.

O parte din prejudiciu a fost recuperat de polițiști și predat păgubitei, iar cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate