Connect with us
Publicitate

AIUD

LIVE VIDEO: Proteste în curtea Spitalului din Aiud. Zeci de angajați în perioada pandemiei de COVID urmează să fie concediați

Publicat

Câteva zeci de persoane, angajate la Spitalul Municipal Aiud în timpul pandemiei de Covid, protestează joi în curtea instituției medicale. Este vorba despre 67 de persoane a căror contracte de muncă expiră în data de 6 iunie și nu vor fi prelungite pentru că Guvernul nu a alocat bani pentru continuarea colaborării cu ei. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anuțat în august anul trecut că ei vor fi păstrați în sistem și chiar a apărut o lege în acest sens, doar că această lege plasează finanțarea autorităților locale care nu au buget pentru aceasta.

”Legea permite participarea la examen și rămânerea pe posturi a celor care au lucrat în spital în perioada aceea grea a pandemiei. Este un mare deficit de personal, spre exemplu, dacă aceste persoane nu vor fi angajate, voi rămâne singură pe secție după ora 3, la 30 de bolnavi, dar situația este la fel și pe alte secții” a spus una dintre asistentele spitalului.

După ce numărul de cazuri COVID s-a diminuat, noii angajați au fost împărțiți pe toate secțiile spitalului (spitalul a funcționat în regim COVID și într-o a doua etapă în regim mixt), majoritatea medicilor fiind foarte mulțumiți de ei.

Este vorba despre oameni care s-au specializat în ultimii doi ani în condiții dure și care reprezintă o resursă umană importantă pentru orice spital.

Prin intermediul legislației neclare, autoritățile se dispersează de ei, asta deși ar putea fi nevoie din nou de ei.

De remarcat ar mai fi și că după ce va renunța la ei, spitalul va reveni la deficitul de personal de dinainte de pandemie, spun surse din cadrul instituției.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax