Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

UPDATE LIVE VIDEO: Reprezentanții Guvernului verifică în teren stadiul lucrărilor la Autostrada Sebeș-Turda


Publicat

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode verifică în teren, vineri, stadiul lucrărilor pe Autostrada Sebeș-Turda, în cadrul unei vizite oficiale în județul Alba.

UPDATE: Vizita pe lotul 2:

În actualizare

Pe primul lot al autostrăzii, segmentul de 17 km între Sebeș (Lancrăm) și Alba Iulia (Sântimbru), lucrările sunt la 86%, stadiu fizic, potrivit datelor centralizare de CNAIR la finalul lunii aprilie. Comparativ, pe lotul doi Alba Iulia (Sântimbru) – Aiud (Rădești) s-a lucrat doar în proporție de 67,1%.

Reamintim că directorul CNAIR, Mariana Ioniță, afirma, la finalul lunii aprilie, că sunt doar 60% șanse să se deschidă cele două tronsoane de circa 40 km din A10 Sebeș-Aiud în noiembrie 2020.

Stadiu lucrări A10 (sursa CNAIR – final aprilie 2020)

Autostrada Sebeș – Turda Lot 1 – 17 km (Lancrăm – Sântimbru)

Stadiu fizic: 86% (în martie 84,6%)

Stadiu financiar: 72,67% (în martie 71,48%)

Valoare contract (fără TVA) – 541.739.137,21 lei (460.478.266,63 lei – Fondul de Coeziune 85% şi 81.260.870,58 lei – Guvernul României 15%)

Proiectant: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL

Consultant: Egis Romania SA

Constructor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL

Stadiu actual: execuție lucrări

Data începerii lucrărilor: 2 decembrie 2014

Termenul inițial de finalizare din proiect: octombrie 2016

Data finalizării lucrărilor (estimat): noiembrie 2020

Probleme: necesitatea îndepărtării deșeurilor identificate pe amplasamentul unei bretele a Nodului Rutier Alba Iulia Sud; relocare linie electrică LEA 110 Kv km 16+000, zon Nod Alba Iulia Nord; încetarea temporară a execuției lucrărilor de la km 5+600, Oarda de Sus ca urmare a pronunțării instanței judecătorești prin ordonanta prezidențială nr. 4541/176/11.03.2020 pe Dosarul de fond nr. 4977/176/2018, în favoarea proprietarilor Țăran Crinela și Țăran Ioan, din cauza zgomotului și a poluării din zonă; slaba mobilizare a antreprenorului.

Autostrada Sebeș – Turda Lotul 2 (de la Sântimbru/Alba Iulia la Aiud/Rădești) – 24,25 km

Stadiu fizic: 67,1% (în martie, 65,3%)

Stadiu financiar: 52,12% (la fel ca în martie)

Proiectant: D.P Consult SRL

Consultant: Asocierea KAPPA – Architects & Engineers SRL – SALFO & Associates SA

Constructor: Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – Euro Construct Trading 98 SRL

Valoare contract, fără TVA: 549.332.493,62 lei fără TVA, din care 466.932.619,58 – lei Fonduri Coeziune 85% şi 82.399.874,04 lei Guvernul României 15%.

Data începerii lucrărilor: 2 decembrie 2014

Termenul inițial finalizare proiect: 2 octombrie 2016

Data finalizării lucrărilor (estimat): noiembrie 2020

Observații / probleme: eliberarea amplasamentului în zona km 40+000 prin procedura de executare silită; slaba monitorizare a antreprenorului.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primul concert cu distanțare socială la Alba Iulia. Pregătiri intense în Piața Cetății

Publicat

După mai bine de două luni de stare de urgență și izolare din cauza pandemiei de coronavirus, locuitorii din Alba Iulia se vor putea bucura de primul concert în aer liber. 

În Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina va avea loc duminică – 7 iunie un concert de muzică populară, iar luni 8 iunie, un concert de muzică clasică, susținute de Centrul de Cultură ”Augustin Bena”. 

Totuși, concertele se vor desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare socială instituite pe timpul stării de alertă. 

Potrivit organizatorilor, spaţiul este clar delimitat, astfel încât să se asigure distanțarea socială atât între scenă și public, cât și între cele 500 de locuri pe scaune pregătite.

De asemenea, totul va fi temeinic igienizat. Accesul spectatorilor este liber și se va face doar cu respecartea măsurilor și regulilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19, termo scanare, desinfectare și purtea măștilor de protecție.

Spectacolele vor fi organizate de către Consiliul județean Alba prin instituțiile subordonate și Primăria municipiului Alba Iulia.

Pregătirile sunt făcute, scena este instalată, mai rămâne doar ca evenimentul să fie aprobat de comitetul local pentru situații de urgență, care se întrunește astăzi (vineri, 5 iunie). Revenim cu amănunte. 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sediul Școlii ”Liviu Rebreanu” din Alba Iulia, modernizat cu 1,49 milioane lei. Primăria a recepționat lucrările

Publicat

Sediul Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” din Alba Iulia a fost modernizat cu fonduri PNDL. Investiția a fost de aproape 1,5 milioane lei. Lucrările au fost recepționate de primărie.

Fazele de execuție din contractul atribuit către Alfa Construct S.R.L. au cuprins lucrări de înlocuire integrală a elementelor de acoperiș, refacerea sistemului termic inclusiv prin izolarea planșeului peste pod și subsol, realizarea unei rampe pentru persoane cu handicap, dar și îndeplinirea măsurilor și normelor ce țin de paza și siguranța la incendii, transmite primăria.

”Avem lucrări în derulare, în diverse etape, la mai multe școli, licee sau grădinițe. Am transformat într-o oportunitate inclusiv această perioadă în care copiii au rămas acasă și am avansat pe multe șantiere. Sigur, suntem cuplați deja și la proiecte noi: o creșă și o nouă grădiniță.

Pentru Școala ”Liviu Rebreanu” susținem o formulă completă, după acest prag de investiții susținute din bugetul PNDL, vom trece la modernizarea curții, repararea gardului interior și amenajarea unui teren de sport propriu, folosind bugetul local”, a precizat Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar.

Valoarea obiectivului de investiții Școala Generală ”Liviu Rebreanu” este 1.495.262,64 lei cu TVA inclus.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Violență în familie la Ocna Mureș. Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat soția

Publicat

Un bărbat din Ocna Mureș s-a ales cu dosar penal după ce și-ar fi bătut soția. Femeia a fost cea care l-a reclamat la poliție.

Potrivit IPJ Alba, joi, 4 iunie, polițiștii din Ocna Mureș au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie de 35 de ani din oraș, cu privire la faptul că miercuri seara ar fi fost agresată de soț.

”În urma interpretării formularului de evaluare a riscului, a rezultat necesitatea emiterii, față de agresor, a unui ordin provizoriu de protecție, pe o perioadă de 5 zile, acesta fiind obligat să nu se apropie” de soția sa, a transmis IPJ Alba.

De asemenea, pe numele său, a fost întocmit un dosar penal, pentru violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Cugirul a scăpat de coronavirus: 38 de pacienți vindecați. Alte două persoane infectate figurează în oraș dar nu locuiesc acolo

Publicat

La Cugir au fost confirmate două noi cazuri de COVID-19, în ultima săptămână. Potrivit autorităților locale, cele două persoane se află în alte localități din județ, având doar domiciliul în oraș.

Prin urmare, primăria consideră că nu mai sunt cazuri active în oraș, toți cei 38 de pacienți înregistrați de la începutul pandemiei fiind vindecați.

”Au fost confirmate două cazuri noi de coronavirus la persoane cu domiciliul în Cugir. Trebuie însă precizat că aceste două persoane nu locuiesc în orașul nostru, ci au reședința în alte localități ale județului, astfel că putem afirma că pe plan local nu mai sunt infectări cu COVID-19 (toți cei 38 de confirmați, fiind videcați)”, a anunțat Primăria, pe Facebook.

În ultima săptămână, la Spitalul Orășenesc Cugir au fost prelevate probe pentru 43 teste de depistare a virusului SARS Cov-19, iar rezultatele au fost negative.

La Cugir se mai află în izolare la domiciliu 82 persoane (din 46 familii). În perioada 30 mai – 4 iunie, au ieșit din izolare 22 de familii (47 persoane) și au intrat 27 de familii (40 de persoane). Dintre acestea, în momentul de față, beneficiază de hrană 9 familii vulnerabile, potrivit primăriei.

SPAS Cugir a evaluat săptămâna aceasta 10 persoane vârstnice, iar în patru cazuri s-a constatat risc mediu. Au fost livrate alimente și medicamente pe baza a 7 comenzi.

Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare socială. CLSU Cugir atrage atenția că relaxarea măsurilor nu înseamnă și depășirea pericolului epidemiologic.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate